TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

JBL L75ms Music System

JBL har netop lanceret et nyt, komplet musikanlæg i stil med deres populære Classic-højttalere. Hvis lyden er i samme klasse, kan L75ms blive rigtig spændende!

forfatter
Publiceret 04/08/2021 - 09:00

Trådløse højttalere og musikanlæg findes i alle prisklasser og faconer. De kompakte systemer er ikke nødvendigvis en erstatning for et stort, fuldblods stereoanlæg med separate højttalere, men kan gøre et glimrende stykke arbejde som anlæg nummer to. Hvis ikke til stuen, så måske til kontoret eller køkkenet?

Nu er JBL på banen med et nyt anlæg, der muligvis vil pirre interessen hos hårdkogte hi-fi-entusiaster. JBL L75ms henvender sig til entusiaster, der vil have et enkelt og anvendeligt musikanlæg uden at gå på kompromis med lydkvaliteten.

jl5 jl3 jl4 jl2
<
>
(Foto: JBL)

JBL L75ms musiksystem

Det nye lydsystem er tydeligt inspireret af JBL’s øvrige højttalere i Classic-serien: Med et kabinet klædt i valnøddefinér og en front i sort Quadrex-skum har anlægget en klar retrostil. Indvendig er det imidlertid propfuld af moderne funktioner, og JBL/Harman ser ud til at have ret høje ambitioner, når det gælder lydgengivelse.

L75ms anvender et trevejs højttalersystem med to 1 tommes diskant-domes i titanium, en 4 tommers mellemtone og to 5 tommers basenheder i et basreflekskabinet, som alle drives af dedikerede forstærkerkanaler med DSP. Højttaleren er buet foran for at sikre god spredning af lyden.

En indbygget 32 bit/192 kHz DAC sikrer, at JBL-højttaleren kan klare højopløste lydformater. Musikafspilningen kan styres via fjernbetjening eller JBL’s MusicLife-app.

Med både Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay 2, Chromecast og Ethernet er tilslutningsmulighederne også gode. JBL har inkluderet en phono-indgang (MM), så man kan slutte sin vinylfræser til, og HDMI ARC til TV-lyden. Interessant nok er der også en subwoofer-udgang på bagsiden.

Aner vi en aktuel konkurrent til Naim Mu-so og andre dyre bordhøjttalere? Det bliver vores opgave at finde ud af, for det var for fristende at bestille JBL L75ms til test!

Læs også Naim Mu-so 2 Glem de andre. Naim Mu-so 2 sætter standarden for lydkvalitet.

Pris og tilgængelighed

JBL L75ms lanceres i løbet af efteråret til en pris af 1.500 amerikanske dollars (ca. 12.000 kr.). En præcis dansk pris kendes endnu ikke.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hej Lyd & Billede,

Kommer der en rigtig test af JBL75ms?

Spændende om den kan være et alternativt til enten et tidstypisk anlæg (streamer-amp + gode reolhøjttalere) eller en kvalitets Soundbar -måske JBL75ms er det optimale kompromis som mange søger?

/Martin

McNothing Der er mange, der drømmer om en fed McIntosh-rig hjemme i stuen, men dette produkt tager prisen!
En klassiker vi ikke glemmer Tandberg og andre må have os undskyldt. Hvis der er én, der troner på toppen som den vigtigste norske forstærker gennem tiderne, er det den her.
Råt jubilæumssæt fra Rotel Rotel fejrer jubilæum med en kraftig forstærker og en CD-afspiller med DAC.
Nye udgaver af Linns legendariske pladespiller Linn Selekt LP12 og Majik LP12 får nye tonearme og pickupper.
HiFi-ikoner skifter ejer Kapitalfonden Highlander Partners har opkøbt McIntosh Group, der også står bag Sonus faber.
Radio for de særligt interesserede Tager sig godt ud sammen med dit McIntosh-anlæg.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend