Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

JBL L75ms Music System

JBL har netop lanceret et nyt, komplet musikanlæg i stil med deres populære Classic-højttalere. Hvis lyden er i samme klasse, kan L75ms blive rigtig spændende!

Trådløse højttalere og musikanlæg findes i alle prisklasser og faconer. De kompakte systemer er ikke nødvendigvis en erstatning for et stort, fuldblods stereoanlæg med separate højttalere, men kan gøre et glimrende stykke arbejde som anlæg nummer to. Hvis ikke til stuen, så måske til kontoret eller køkkenet?

Nu er JBL på banen med et nyt anlæg, der muligvis vil pirre interessen hos hårdkogte hi-fi-entusiaster. JBL L75ms henvender sig til entusiaster, der vil have et enkelt og anvendeligt musikanlæg uden at gå på kompromis med lydkvaliteten.

jl5 jl3 jl4 jl2
<
>
(Foto: JBL)

JBL L75ms musiksystem

Det nye lydsystem er tydeligt inspireret af JBL’s øvrige højttalere i Classic-serien: Med et kabinet klædt i valnøddefinér og en front i sort Quadrex-skum har anlægget en klar retrostil. Indvendig er det imidlertid propfuld af moderne funktioner, og JBL/Harman ser ud til at have ret høje ambitioner, når det gælder lydgengivelse.

L75ms anvender et trevejs højttalersystem med to 1 tommes diskant-domes i titanium, en 4 tommers mellemtone og to 5 tommers basenheder i et basreflekskabinet, som alle drives af dedikerede forstærkerkanaler med DSP. Højttaleren er buet foran for at sikre god spredning af lyden.

En indbygget 32 bit/192 kHz DAC sikrer, at JBL-højttaleren kan klare højopløste lydformater. Musikafspilningen kan styres via fjernbetjening eller JBL’s MusicLife-app.

Annonce

Med både Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay 2, Chromecast og Ethernet er tilslutningsmulighederne også gode. JBL har inkluderet en phono-indgang (MM), så man kan slutte sin vinylfræser til, og HDMI ARC til TV-lyden. Interessant nok er der også en subwoofer-udgang på bagsiden.

Aner vi en aktuel konkurrent til Naim Mu-so og andre dyre bordhøjttalere? Det bliver vores opgave at finde ud af, for det var for fristende at bestille JBL L75ms til test!

Naim Mu-so 2 Glem de andre. Naim Mu-so 2 sætter standarden for lydkvalitet.

Pris og tilgængelighed

JBL L75ms lanceres i løbet af efteråret til en pris af 1.500 amerikanske dollars (ca. 12.000 kr.). En præcis dansk pris kendes endnu ikke.

forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.