TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Integreret fra Krell

Den integrerede high-end-forstærker Krell S-550i har både iPod-dock og bypass-funktion til hjemmebiografen.

forfatter
Publiceret 19/03/2013 - 04:28

Amerikanerne er glade for kraft. Derfor er bilparken propfuld af V8´ere, mens forstærkerne glædeligt afgiver en langt højere effekt end sine europæiske og asiatiske konkurrenter. Den integrerede Krell S-550i er ingen undtagelse, med 275 watt pr. kanal i 8 ohm og en påstået fordobling i 4 ohm. Og med en strømbank på hele 1750 voltampere er strømforsyningen heller ikke småtterier. Effekttrinnet bruger rene, diskrete kredse, for en renest mulig forstærkning.

iPod
Og selv om dette er en rigtig high-end forstærker, skal du vide, at producenten ikke har glemt dem, der har musikbiblioteket lagret på deres iPod eller iPhone og har til dette formål inkluderet en dock og iPod-funktionalitet på den medfølgende fjernbetjening. Docken er af den gamle 30-pins type og støtter dermed ikke iPhone 5 eller nyeste generation iPod Touch. Dette kunne være løst med en iPhone-kompatibel USB-indgang, som så også ville kunne glæde iPad-brugere. Dette er desværre fraværende, det samme er alle former for digitale indgange. Dette er nemlig en ren analog forstærker. Vi ville så inderligt have ønsket os nogle digitale indgange, og gerne da også indbygget USB-DAC, således at man kan tilslutte computeren digitalt direkte i forstærkeren.

Indgange
Tre ubalancerede og balancerede indgange sidder på bagsiden af S-550i, det absolutte minimum af hvad man behøver. Vi sætter derimod pris på såkaldt ”theater throughput”, som gør, at man kan vælge, at en af indgangene skal kobles udenom forstærkertrinnet, således at forstærkeren fungerer som effektforstærker sammen med for eksempel en surroundreceiver. En ubalanceret forforstærkerudgang er også på plads, som tillader en ekstra effektforstærker til biamping.

En RS-232 indgang er på plads for fjernbetjening af computer, og 12 volts triggerstik gør det muligt at sammenkoble forstærkeren med andre produkter, som skal fjernbetjenes.

Krell S-550i har lidt for få indgange, men har dog inkluderet en fuldbalanceret XLR-indgang.
Krell S-550i har lidt for få indgange, men har dog inkluderet en fuldbalanceret XLR-indgang.

Forforstærkerdelen
Forforstærkerdelen er baseret på Krells forforstærker Phantom, uden kondensator i signalgangen, diskret balanceret kreds og uden negativ feedback.

Krell hævder, at ”båndbredde og transientrespons i forforstærkerkredsen er nærmest upåvirket af volumenindstillingen”.

krellonline.com

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend