Search
Generic filters

iFi Zen Can: Analog hovedtelefonforstærker

Vi loves toplyd til lavpris.

Engelsk iFi har flere spændende digitale lydprodukter til mobiltelefoner og bærbare computere. Bl.a. Zen DAC og Zen Blue. Førstnævnte er en kompakt digitalkonverter, der også har både balanceret og ubalanceret hovedtelefonudgang, mens sidstnævnte giver dit anlæg trådløs Bluetooth-forbindelse.

iFi Zen Can: Lille, men seriøs

Den nye Zen Can er derimod en helt analog hovedtelefonforstærker. Samme kompakte aluminiumkabinet som Zen DAC og Zen Blue, og til samme lave pris.

Den engelske producent siger, at Zen Can har flere funktioner, som man normalt kun finder i dyre high-end hovedtelefonforstærkere. Bl.a. et klasse A forstærkerkredsløb, nedskaleret fra det 12 gange dyrere flagskib Pro iCAN (16.000 kroner).

Zen Can er en fiks hovedtelefonforstærker med masser af kraft samt de nødvendige udgange. (Foto: iFi)

Effekt

Zen Can er opgivet til at yde 1,6 watt (7,2 volt) i 32 ohm på den ubalancerede udgang (6,3 mm jack-stik). Den balancerede udgang (4,4 mm Pentaconn) mades på sin side med over 15 volt, hvilket giver masser af effekt til mere tungtdrevne 300 ohm hovedtelefoner.

Der er ingen digitale indgange, kun analoge. En almindelig ubalanceret RCA er den mest fremtrædende, men man finder også en balanceret 4,4 mm Pentaconn-indgang, hvis man vil tilslutte en balanceret DAC. F.eks. iFis egen Zen DAC, der har en tilsvarende Pentaconn-udgang. En 3,5 mm minijack-indgang er der også.

Hvis man har et par aktive studiemonitors, kan man også glæde sig over en balanceret Pentaconn-udgang på bagsiden. Så har man brug for en adapter fra Pentaconn til 2 x XLR.

Ved siden af volumenhjulet er der et mindre hjul, som indstiller gain i fire trin fra 0 til 18 dB, hvor hvert trin øges med 6 dB. Der er også en knap til XBass-funktionerne, der giver mere bas, og 3D, der giver crosstalk mellem venstre og højre kanal for at simulere lyden fra et par højttalere foran dig. Begge dele kan deaktiveres.

På bagsiden af iFi Zen Can finder man både en ubalanceret RCA-indgang, et 3,5 mm minijack-stik og en balanceret Pentaconn-indgang. Sidstnævnte stiktype findes også som balanceret udgang. (Foto: iFi)

Pris

Prisen på iFi Zen Can er sat til 149 britiske pund. Vi gætter på samme danske pris som de andre Zen-produkter, altså ca. 1.300 kroner.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.
  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Vera Audio P400/1000

  Vejl.pris 23000 kr Når sandheden skal frem

  Electrocompaniet ECI 80D

  Vejl.pris 18967 kr Varm og dejlig klang

  NAD M33

  Vejl.pris 36999 kr Sjov, klog og stærk

  Technics SL-1210GAE Limited Edition

  Vejl.pris 35995 kr Legendarisk pladespiller
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

  Nu kan du downloade Disney+

  Disneys nye streaming-tjeneste er omsider tilgængelig til
  download på en række forskellige platforme. Her finder du den!   
  Læs mere >>
  close-link