TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

iFi Zen Can: Analog hovedtelefonforstærker

Vi loves toplyd til lavpris.

forfatter
Publiceret 04/08/2020 - 17:31

Engelsk iFi har flere spændende digitale lydprodukter til mobiltelefoner og bærbare computere. Bl.a. Zen DAC og Zen Blue. Førstnævnte er en kompakt digitalkonverter, der også har både balanceret og ubalanceret hovedtelefonudgang, mens sidstnævnte giver dit anlæg trådløs Bluetooth-forbindelse.

iFi Zen Can: Lille, men seriøs

Den nye Zen Can er derimod en helt analog hovedtelefonforstærker. Samme kompakte aluminiumkabinet som Zen DAC og Zen Blue, og til samme lave pris.

Den engelske producent siger, at Zen Can har flere funktioner, som man normalt kun finder i dyre high-end hovedtelefonforstærkere. Bl.a. et klasse A forstærkerkredsløb, nedskaleret fra det 12 gange dyrere flagskib Pro iCAN (16.000 kroner).

Zen Can er en fiks hovedtelefonforstærker med masser af kraft samt de nødvendige udgange. (Foto: iFi)

Effekt

Zen Can er opgivet til at yde 1,6 watt (7,2 volt) i 32 ohm på den ubalancerede udgang (6,3 mm jack-stik). Den balancerede udgang (4,4 mm Pentaconn) mades på sin side med over 15 volt, hvilket giver masser af effekt til mere tungtdrevne 300 ohm hovedtelefoner.

Der er ingen digitale indgange, kun analoge. En almindelig ubalanceret RCA er den mest fremtrædende, men man finder også en balanceret 4,4 mm Pentaconn-indgang, hvis man vil tilslutte en balanceret DAC. F.eks. iFis egen Zen DAC, der har en tilsvarende Pentaconn-udgang. En 3,5 mm minijack-indgang er der også.

Hvis man har et par aktive studiemonitors, kan man også glæde sig over en balanceret Pentaconn-udgang på bagsiden. Så har man brug for en adapter fra Pentaconn til 2 x XLR.

Ved siden af volumenhjulet er der et mindre hjul, som indstiller gain i fire trin fra 0 til 18 dB, hvor hvert trin øges med 6 dB. Der er også en knap til XBass-funktionerne, der giver mere bas, og 3D, der giver crosstalk mellem venstre og højre kanal for at simulere lyden fra et par højttalere foran dig. Begge dele kan deaktiveres.

På bagsiden af iFi Zen Can finder man både en ubalanceret RCA-indgang, et 3,5 mm minijack-stik og en balanceret Pentaconn-indgang. Sidstnævnte stiktype findes også som balanceret udgang. (Foto: iFi)

Pris

Prisen på iFi Zen Can er sat til 149 britiske pund. Vi gætter på samme danske pris som de andre Zen-produkter, altså ca. 1.300 kroner.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Nye og bedre musik-streamere fra Auralic Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.
Nu kan du designe dit helt eget Burmester-stereo Det er tilladt at drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv skræddersy et system og teste placeringen i dit eget hjem.
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend