Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

iFi Zen Can: Analog hovedtelefonforstærker

Vi loves toplyd til lavpris.

Skrevet af / 04/08/2020 - 17:31
iFi Zen Can: Analog hovedtelefonforstærker

Engelsk iFi har flere spændende digitale lydprodukter til mobiltelefoner og bærbare computere. Bl.a. Zen DAC og Zen Blue. Førstnævnte er en kompakt digitalkonverter, der også har både balanceret og ubalanceret hovedtelefonudgang, mens sidstnævnte giver dit anlæg trådløs Bluetooth-forbindelse.

iFi Zen Can: Lille, men seriøs

Den nye Zen Can er derimod en helt analog hovedtelefonforstærker. Samme kompakte aluminiumkabinet som Zen DAC og Zen Blue, og til samme lave pris.

Den engelske producent siger, at Zen Can har flere funktioner, som man normalt kun finder i dyre high-end hovedtelefonforstærkere. Bl.a. et klasse A forstærkerkredsløb, nedskaleret fra det 12 gange dyrere flagskib Pro iCAN (16.000 kroner).

Zen Can er en fiks hovedtelefonforstærker med masser af kraft samt de nødvendige udgange. (Foto: iFi)

Effekt

Zen Can er opgivet til at yde 1,6 watt (7,2 volt) i 32 ohm på den ubalancerede udgang (6,3 mm jack-stik). Den balancerede udgang (4,4 mm Pentaconn) mades på sin side med over 15 volt, hvilket giver masser af effekt til mere tungtdrevne 300 ohm hovedtelefoner.

Der er ingen digitale indgange, kun analoge. En almindelig ubalanceret RCA er den mest fremtrædende, men man finder også en balanceret 4,4 mm Pentaconn-indgang, hvis man vil tilslutte en balanceret DAC. F.eks. iFis egen Zen DAC, der har en tilsvarende Pentaconn-udgang. En 3,5 mm minijack-indgang er der også.

Hvis man har et par aktive studiemonitors, kan man også glæde sig over en balanceret Pentaconn-udgang på bagsiden. Så har man brug for en adapter fra Pentaconn til 2 x XLR.

Ved siden af volumenhjulet er der et mindre hjul, som indstiller gain i fire trin fra 0 til 18 dB, hvor hvert trin øges med 6 dB. Der er også en knap til XBass-funktionerne, der giver mere bas, og 3D, der giver crosstalk mellem venstre og højre kanal for at simulere lyden fra et par højttalere foran dig. Begge dele kan deaktiveres.

På bagsiden af iFi Zen Can finder man både en ubalanceret RCA-indgang, et 3,5 mm minijack-stik og en balanceret Pentaconn-indgang. Sidstnævnte stiktype findes også som balanceret udgang. (Foto: iFi)

Pris

Prisen på iFi Zen Can er sat til 149 britiske pund. Vi gætter på samme danske pris som de andre Zen-produkter, altså ca. 1.300 kroner.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Gæt hvad dette er!

Scroll to Top