Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IFA 2023: Yamaha R-N600A netværksreceiver

Mangler bare rumkorrektion.

Skrevet af / 01/09/2023 - 15:28
IFA 2023: Yamaha R-N600A netværksreceiver

Efter tre årtier med hjemmebiograf har Yamaha langsomt, men sikkert indset, at hi-fi er ved at få en renæssance. Det har givet os geniale high-end produkter som 5000-serien og senere de fænomenalt vellydende integrerede forstærkere A-S2200 og A-S3200. Sidstnævnte har længe været vores reference i klassen, og for nylig fik vi endnu en reference i form af R-N2000A.

Sidstnævnte er en førsteklasses tokanals netværksreceiver baseret på den integrerede A-S1200, men med opdaterede komponenter, DAB-radio, kablet og trådløs netværkstilslutning, trådløs MusicCast-teknologi – og Yamahas egen rumkorrektion – YPAO.

Læs også Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.

Den spiller fremragende, men den koster kassen. Derfor lancerede Yamaha to mere prisvenlige versioner, baseret på den samme teknologi, på High-End 2023 i München i foråret: R-N1000A og R-N800A.

Yamaha R-N600A

Foto: Yamaha

Beklager det elendige billede, men det viser den nye budgetmodel i serien, R-N600A. Den erstatter R-N602 for dem, der kender den, og er baseret på samme teknologi som de dyrere netværksreceivere i serien. Den mangler dog to ting: rumkorrektion og HDMI-indgang.

Ellers er det meste man kunne ønske sig på plads. Den bygger på Yamahas ToP-ART-filosofi (Total Purity Audio Reproduction) og har en 32-bit, 384 kHz ESS ES9010K2M ombord. Det fortæller os, at den både har digitale og analoge indgange. Der er også en pladespillerindgang til MM-pickupper, og den har indbygget netradio.

Receiveren kan tilsluttes netværket, enten trådløst eller med et Ethernet-kabel, og den understøtter musiktjenester som Spotify, Tidal og Qobuz.

R-N600A kommer i handelen til efteråret til 6.190 kroner, hvilket er betydeligt mindre end R-N2000A.

Yamaha MusicCast 200

Foto: Yamaha

Dette er noget helt andet. Det er også et MusicCast-produkt fra Yamaha, men MusicCast 200 er en lille trådløs bordradio med DAB-radio, netværk, CD-afspiller og trådløs opladning af mobilen på toppen. Den kan tilsluttes dit hjemmenetværk, og hvis du også har en R-N600A, kan de kobles sammen – og spille musik sammen, samtidig.

MusicCast 200 er et komplet, kompakt anlæg, og prisen er op mod 699 euro.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

FiiO genopliver Discman'en

Ny topmodel i Regas MM pickup-serie

Gennemsigtig kassetteafspiller vækker begejstring

Kompakt streaming-forstærker

Forstærkeren "ingen" har råd til

Airplay: Lossless, så lossy, så lossless igen

Måske mangler du sådan en?

Får længe ventede funktioner

Rekord i antal højttalere

Ny pickup-generation fra Rega

Forbedring af flagskibet

Ny streamer fra McIntosh

Scroll to Top