TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

High-end spiller med keramisk magnetleje

Forvirret? Ikke så mærkeligt. Clearaudio Ovation har nemlig ikke roterende aksel hvilende på et kugleleje, men et magnetophæng for lavest mulig friktion.

forfatter
Publiceret 01/11/2012 - 13:55

Pladespillere har medvind som aldrig før. I dag er det muligt at få knaldgod lyd for 3.000 kroner, men det er klart, betaler man endnu mere, får man også bedre lyd.

Clearaudio Ovation stiller i den sidste klasse. High-end klassen. Den ser ud som en pænt designet grammofon, med tyk tallerken og chassis i aluminium. Det, man ikke ser, er Clearaudios specielle keramiske magnetiske ophæng uden det traditionelle kugleleje. Den roterende tallerken hviler på et magnetfelt, akkurat som monorail-togene, som drives af magnetfeltet, strømmen under dem skaber.

Sådan fjerner Clearaudio friktion under afspilning, som styres af en optisk hastighedskontrol for præcis rotationshastighed.

Ovation er sat sammen af aluplader, og noget de kalder Panzerholtz, hårdt træværk, og dæmpes med små stålkugler for at kontrollere resonanser, som ikke skal havne i pickup´en under afspilning.

Spilleren leves også i sort, og i en variant med sort kombineret med lækkert træværk, og Clearaudio anbefaler Clarify tonearmen med armrør i karbonfiber og magnetisk ophæng.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend