Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

High-End München 2013, del 1

I dette afsnit fokuserer vi på, hvad de skandinaviske udstillere viste frem på verdens mest indflydelsesrige lydudstilling.

Skrevet af / 14/05/2013 - 14:16
High-End München 2013, del 1

IMG_4922-w1200

Michael Hollesen fra Klutz Design viste, foruden de små men lækre elektronikprodukter fra Bakoon, som han distribuerer, også sin seneste variant af det lækre hovedtelefonstativ – nu helt klædt i læder.

IMG_4932-w1200

Jörgen Wahlsberg fra Supra viser det nye flade kabel, Flat 1.6, som er nemt at montere og kan tapes fast med medfølgende tape. Billigt er det også!

IMG_4935-w1200

Hos Hegel slog man naturligvis på tromme for HD25, som vi blandt andet har rost her i spalterne. Hegel har i de seneste år fået et rigtig godt rygte, også internationalt, og har manifesteret sig som et mærke, der virkelig kan regnes bland kvalitetsproducenterne. Anders Erzeid fra Hegel bemærkes i baggrunden sammen med konstruktøren Bent Holter.

IMG_4961-w1200

Mats Andersen fra DLS nægter at smile på billedet. Det havde han ellers al mulig grund til i forbindelse med den nye superfrække højttaler, som i lighed med alle højttalere fra DLS er konstrueret til vægplacering. Designet her er lavet af Bo Kristensen, tidligere kendt fra Primare, BOW og en masse andet, en mand med en fornemmelse for at gøre det pænt. Mats berettede for øvrigt, at han har tilbagekøbt rettighederne til brandet QLN, det mærke, han engang startede, men solgte for nu ret mange år siden. Vi kan helt sikkert vente os nyt fra den front efterhånden.

IMG_5010r

Ny Coltrane fra Marten Design. Coltrane Tenor, som den hedder, har spændende nyudviklede elementer fra Marten i samarbejde med Acutone og har en pris på 59.900 euro. Som sædvanligt havde man fået rigtig god lyd i sit rum, takket være akustikregulering med strategisk placerede vinger fra Svanå.

IMG_5012-w1200

The Finnish Statement kaldte man det, et rum med kun finske produkter, med højttalere fra Pen Audio, klasse-D elektronik fra Apoll Acoustics og kabler fra Graditech. Desuden havde man lydabsorbenter fra finske Konto Acoustics. Okay, her fandtes også et par apparater fra EAR Yoshino, så helt finsk var det så ikke.

IMG_5015-w1200

Danske Gato fik bifald for deres usædvanligt frække indretning med tv-pejs, træ og det hele. Når nu cd-afspilleren endelig er kommet, kan man præsentere en komplet line-up med også flere højttalere på programmet.

IMG_4998-w1200

Den finske studiohøjttalerekspert Genelec fremviste deres nye udmærkede G-serie, som er speciallavet til hjemmebrug. Jeg fik lov at høre alle højttalerne fra små til store med samme musik og kan konstatere, at familieligheden er slående. Men i princippet er det også samme grundkonstruktion, som bare øges i størrelse. Test er i gang!

IMG_5018-w1200

Hans-Ole Vitus og Vitus Audio havde tilsluttet de særdeles vellydende estiske Estelon-højttalere. Forstærkeren er en verdenspræmiere, firmaets top-of-the-line Master Piece sluttrin.

IMG_5026-w1200

Hos finske Amphion legede man med mønstre og farver på sine højttalere…

IMG_5031-w1200

… men ikke bare det. Amphion havde besøg af pladeproducenten Dirk Sommer, som gav eksempler på AAA indspilninger med sangerinden Inga Rompf (rigtig gode jazzfortolkninger af rocknumre fra en rocksangerinde!) mixet på Amphons højttalere. Anssi Hyvönen fra Amphion har en mission, som går ud på, at musikken altid i sidste ende kommer til at lyde bedst, hvis det man hører ved indspilningen, også er det, som kommer ud af producentens højttalere.

IMG_5034-w1200

Denne her skabelse, Zero 1, er en helt aktiv højttaler fra den tyske hornspecialist Avantgarde Acoutics. Hvad laver den blandt skandinaverne, spørger man sikkert? Jo, det er Thomas Holm fra Holm Acoustics, som står bag hele konstruktionen med digitale processorer, D/A-konvertere og forstærkning. En slags fortiden møder fremtiden, om man vil. Thomas var meget stolt over sit værk, og den lille prøvelytning, jeg fik, var vældig imponerende. Højttalerne kommunikerer med hinanden via radiolink, og det eneste som kræves er et digitalsignal ind til styrehøjttaleren, for eksempel via Airport Express.

IMG_5065-w1200

Johnnie Bergmann er efter flere anmodninger også begyndt at sælge sin lækre luftlejrede tangentialtonearm separat, hans lydløse og pæne indpakkede pumpeløsning medfølger.

IMG_5144-w1200

Engelholm Audio spredte højttalervellyd i to rum. Her sammen med visuelt opsigtvækkende elektronik fra Auris Audio.

IMG_5155-w1200

Aurelias stærke mand, Antti Luohivaara, med den lille nytilkomne i sortimentet, Aniara. Test af den lille kanonhøjttaler er i gang!

IMG_5172-w1200

Dynaudios nye Excite-højttalere synes at være en usædvanlig vellykket løsning. I hvert fald lød det sådan i deres demorum.

IMG_5177-w1200

Anskaffer du en VW Touareg, kan du komme til at nyde dette syn af dit lydanlæg. Dynaudio står bag det hele.

IMG_5185-w1200

Lækkert lakkerede Fazon-højttalere var publikumsmagneter hos Dali. Inde i rummet spillede man på den suveræne Epicon 8.

IMG_5211-w1200

Dynaudio-højttalere stod lidt overalt. Her er Evidence Platinum parret med sværvægterne fra britiske Chord.

IMG_5234-w1200

Björn Bengtsson er nu chef-demo-mand for det amerikanske kabelfirma Nordost. Her fortæller han om firmaets nye Valhalla 2 kabelserie.

IMG_5263-w1200

Søren Hartvig viser sin nye ”lille” pladespiller Hartvig TT placeret på en Hartvig Master Reference Platform til en interesseret pladespillerfantast. For begge produkter handlede det om en verdenspræmiere.

IMG_5295-w1200

Raidho-konstruktøren Michael Børresen med sin nye ”baby” Raidho D1 med blandt andet ny diamantdiskant. Meget spændende, siger jeg, som rigtig godt kan lide modellen C1.1.

IMG_5326-w1200

Mere fra Engelholm Audio, her sammen med Straussmann elektronik – et mærke, som er helt nyt for mig.

IMG_5336-w1200

Mark Johannesen producerer kabler, tykke og dyre kabler. Mærket er ZenSati og her ligger kabler for mere end mit hus og min bil tilsammen – mindst!

IMG_5352-w1200

I år fik endelig den storslåede rørforstærker The Lars lov til at vise, hvad den kan sammen med højttalere fra Tune Audio. Timo Engström fortalte, at der meget snart kommer en forforstærker fra firmaet.

IMG_5364-w1200

Bibachord er et svensk kabel lavet af Fredrik Berefelt med en unik konstruktion og spændende materiale.

IMG_5414-w1200

I en af hallerne var Densen på plads og viste deres produkter i både påklædt og upåklædt stand.

IMG_5461-w1200

Den tyske Copland-distributør kunne blandt andet fremvise CTA506, firmaets 2 x 90 W røreffektforstærker.

IMG_5161-w1200

Gryphon havde linet op med det seneste – og bedste, som firmaet kan præstere. Næsten alt, hvad de producerer, går til Fjernøsten. Her har man bedre råd til kostbarhederne.

IMG_5465-w1200

Ortofon havde buret hele sit sortiment inde – det her er bare et lille udsnit med pickuper i glasmontre, formodentlig for at ikke alle pilfingre skal kunne få frit spil. Et pænt og ikke mindst imponerende display med topmodellen Anna i spidsen kunne beskues.

Audiovector-Si3-W-990x505

Audiovectors nye trådløse aktive løsning tiltrak sig både blikke og ører. Den elegante og vellydende elektriske løsning kommer fra Oplaum, og du kan opgradere alle Audiovector-højttalere, som er ikke er ældre end 10, til det nye koncept.

 

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top