TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

High-end-lyd i hånden

Bærbare musikafspillere bliver ikke meget bedre end denne. Astell & Kerns AK120 blæser frisk lyd direkte i ørerne.

forfatter
Publiceret 13/05/2013 - 15:15

De kalder det Mastering Quality Sound (MQS), og efter hvad jeg kunne høre, stemmer det ganske godt. Den lillebitte musikafspiller har nemlig en rå digitalkonverter og en særdeles vellydende hovedtelefonforstærker. AK120 spiller de fleste typer lydfiler, APE, AAC, Apple Lossless, AIFF (ukomprimeret), WAV, FLAC, WMA, MP3 og OGG.

Afspilleren bruger to Wolfson WM8740 digitalkonvertere, en for hver kanal, som arbejder med op til 24-bit/192 kHz lydfiler, og du kan lagre musikken i hvilket som helst af lydformaterne på afspillerens interne hukommelse på 64 GB. Som kan øges til 192 GB med flere SD-hukommelseskort.

Det bliver nogle timer med musik og nogle lydfiler. Selv med ukomprimerede lydfiler, får man plads til store dele af pladesamlingen.

Afspilleren har en 2,4-tommers trykfølsom skærm og lyder kort og godt fantastisk.
Afspilleren har en 2,4-tommers trykfølsom skærm og lyder kort og godt fantastisk.

Lyden fra afspilleren, koblet til et par Beyerdynamic T5P hovedtelefoner, var stor, varm, dynamisk og organisk. Lydbilledet var ekstremt gennemsigtigt, uden at være påtrængende, og bassen føltes mere som om den kom fra et par store højttalere end fra hovedtelefoner.

Mens jeg vekslede mellem forskellige musikgenrer og lydfiler, slog det mig, at dette måtte være den ultimative rejserig. Et par komfortable hovedtelefoner og en AK120. Så bliver det ikke meget bedre.

Men prisen er derefter. Regn med 7-8.000 kroner bare for afspillerne. Læg hertil omtrent det samme for hovedtelefonerne (TP5 koster omtrent det samme), så bliver det også high-end pris.

Afspilleren vil være i butikkerne i løbet af sommeren.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend