High-end dockinghøjttaler fra Marantz

Marantz lover at luksus-docken Consolette er ”verdens bedste højttalerdock for audiofile”.

Det allerførste produkt, signeret af Saul B. Marantz, var forforstærkeren han kaldte ”Audio Consolette”, udviklet for bedst mulig gengivelse af lyden fra mono-LP´er, det sidste skrig indenfor musikformater på den tid. Marantz lover, at den nye Consolette gør det samme med dagens moderne musikformater, og at den derfor har fået navnet efter den originale Consolette.

Form følger funktion
Det moderne design er ikke bare for syns skyld, men skal give akustiske fordele, blandt andet i form af et bredere stereobillede samtidig med at stående lydbølger på indersiden af kabinettet elimineres. Materialerne skal i sig selv også bemærke sig i lydkvalitet. Produktet er lavet for at se smukt ud uanset vinkel, også bagfra med sit bagpanel i solid valnød. På indersiden findes desuden dedikerede kamre for hvert enkelt højttalerelement, som forhindrer indbyrdes påvirkning. Dette er desuden en ægte tovejs aktiv højttalerkonstruktion med separat forstærkning til hvert element.

Bredt lydbillede
De fleste docking-højttalere har et snævert stereobillede, fordi højttalerne sidder for tæt på hinanden. Marantz har i Consolette brugt såkaldt Balanced Mode Radiators (BMR), som skal give et bredere stereoperspektiv med 180 graders spredning, som ikke er muligt med almindelige membraner. BMR-elementerne påstås også at eliminere ”sweetspot”-effekten og giver et godt, bredt Hi-Fi lydbillede i hele rummet. Elementerne følges op af to store 11 cm baselementer.

Forstærkning
Forstærkerdelen er udviklet af Marantz´s egen guru Ken Ishiwata, og vi taler om intet mindre end seks forstærkere til at drive hvert sit element. Forstærkerne er omgivet af skærmet, elokseret aluminium for at stoppe elektriske forstyrrelser, samtidig med dets robusthed eliminerer vibrationer, som kan påvirke sensitive lydsignaler, der processeres på indersiden. Resultatet, skal vi tro Marantz, er en exceptionel lydkvalitet over hele frekvensbåndet og et lydlandskab, som normalt kun kan opleves med separate stereohøjttalere placeret flere meter fra hinanden. Og på en langt mere overbevisende måde, end hvad andre små-docks indtil videre har klaret ved hjælp af faseforskydelse.

Funktioner
Consoltte kan fjernbetjenes fra iOS og Android-enheder via Marantz Consolette-app´en. Endvidere gør funktionen NetLink det nemt at tilslutte Consolette til hjemmenetværket og gøre musikken tilgængelig fra hvilket som helst rum i hjemmet. Via app´en får du adgang til flere tusind internetradiostationer, som så streames gennem Consolette-docken. Seks af disse stationer kan lagres direkte på docken, så du kan lytte til dem uden at have smartphone eller tablet tilgængelig. Enheden streamer også musik via netværket, enten det er fra PC, NAS, Android- eller Apple-tablet.

For iPhone, iPhone og iPad
Consolette har både 30-pins docking-stik til bærbare Apple-enheder og har AirPlay indbygget. Skulle du købe iPhone 5 i nær fremtid, er det AirPlay det gælder, med mindre du bruger en adapter til det gamle stik.

Maratz Consolette lanceres i oktober og vil koste 9.000 kroner.

marantz.com

Les videre
Exit mobile version