Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

High-end dockinghøjttaler fra Marantz

Marantz lover at luksus-docken Consolette er ”verdens bedste højttalerdock for audiofile”.

Skrevet af / 19/09/2012 - 11:56
High-end dockinghøjttaler fra Marantz

Det allerførste produkt, signeret af Saul B. Marantz, var forforstærkeren han kaldte ”Audio Consolette”, udviklet for bedst mulig gengivelse af lyden fra mono-LP´er, det sidste skrig indenfor musikformater på den tid. Marantz lover, at den nye Consolette gør det samme med dagens moderne musikformater, og at den derfor har fået navnet efter den originale Consolette.

Form følger funktion
Det moderne design er ikke bare for syns skyld, men skal give akustiske fordele, blandt andet i form af et bredere stereobillede samtidig med at stående lydbølger på indersiden af kabinettet elimineres. Materialerne skal i sig selv også bemærke sig i lydkvalitet. Produktet er lavet for at se smukt ud uanset vinkel, også bagfra med sit bagpanel i solid valnød. På indersiden findes desuden dedikerede kamre for hvert enkelt højttalerelement, som forhindrer indbyrdes påvirkning. Dette er desuden en ægte tovejs aktiv højttalerkonstruktion med separat forstærkning til hvert element.

Bredt lydbillede
De fleste docking-højttalere har et snævert stereobillede, fordi højttalerne sidder for tæt på hinanden. Marantz har i Consolette brugt såkaldt Balanced Mode Radiators (BMR), som skal give et bredere stereoperspektiv med 180 graders spredning, som ikke er muligt med almindelige membraner. BMR-elementerne påstås også at eliminere ”sweetspot”-effekten og giver et godt, bredt Hi-Fi lydbillede i hele rummet. Elementerne følges op af to store 11 cm baselementer.

Forstærkning
Forstærkerdelen er udviklet af Marantz´s egen guru Ken Ishiwata, og vi taler om intet mindre end seks forstærkere til at drive hvert sit element. Forstærkerne er omgivet af skærmet, elokseret aluminium for at stoppe elektriske forstyrrelser, samtidig med dets robusthed eliminerer vibrationer, som kan påvirke sensitive lydsignaler, der processeres på indersiden. Resultatet, skal vi tro Marantz, er en exceptionel lydkvalitet over hele frekvensbåndet og et lydlandskab, som normalt kun kan opleves med separate stereohøjttalere placeret flere meter fra hinanden. Og på en langt mere overbevisende måde, end hvad andre små-docks indtil videre har klaret ved hjælp af faseforskydelse.

Funktioner
Consoltte kan fjernbetjenes fra iOS og Android-enheder via Marantz Consolette-app´en. Endvidere gør funktionen NetLink det nemt at tilslutte Consolette til hjemmenetværket og gøre musikken tilgængelig fra hvilket som helst rum i hjemmet. Via app´en får du adgang til flere tusind internetradiostationer, som så streames gennem Consolette-docken. Seks af disse stationer kan lagres direkte på docken, så du kan lytte til dem uden at have smartphone eller tablet tilgængelig. Enheden streamer også musik via netværket, enten det er fra PC, NAS, Android- eller Apple-tablet.

For iPhone, iPhone og iPad
Consolette har både 30-pins docking-stik til bærbare Apple-enheder og har AirPlay indbygget. Skulle du købe iPhone 5 i nær fremtid, er det AirPlay det gælder, med mindre du bruger en adapter til det gamle stik.

Maratz Consolette lanceres i oktober og vil koste 9.000 kroner.

marantz.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top