Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

High-End 2023: Yamaha HA-L7A

Lyder storslået, men vi må vente længe på testen.

Skrevet af / 20/05/2023 - 21:28
High-End 2023: Yamaha HA-L7A

Et af de mindste produkter på dette års high-end messe, var et af de mest vellydende og åbenlyst populære blandt publikum. Køen for at lytte til Yamahas hovedtelefon-forstærker var til tider lang, men det var ventetiden værd.

Den hedder Yamaha HA-L7A, og den har været under udvikling siden 2019, ifølge Yamaha. Som udviklede den for at kunne tilbyde en passende forstærker til YH-5000SE. De nye avancerede hovedtelefoner, som vi testede for nylig.

blank
Yamaha YH-5000SE og den nye hovedtelefon-forstærker HA-L7A. Foto: Lasse Svendsen

Forstærkeren kommer ikke som to separate bokse, som billederne kan give indtryk af. Venstre del er strømforsyning med ringkernetransformatorer. Den ene leverer strøm til forstærkeren, og den anden bruges til udgangstrinnet.

Yamaha har valgt en ESS 9038PRO D/A-konverter, som understøtter PCM op til 384kHz/32bit, og DSD 11,2MHz.

Den har USB-indgang, optisk og koaksial digital indgang, et par analoge indgange og både balancerede og ubalancerede udgange.

blank
Foto: Lasse Svendsen

Som det ses på billedet, leveres den med en fjernbetjening, og dén kontrollerer de samme funktioner som knapperne på toppen af ​​forstærkeren. Der finder man en pure direct-knap, der slukker for al lydbehandling, inklusive apodiseringsfilterets indstillinger.

For der er en pointe med HA-L7A. Den har en DSP med forskellige parametre, såsom studie eller live-koncert, som justerer lydbilledet for at skabe den ønskede effekt.

blank
Foto: Lasse Svendsen

På fronten er der tre udgange, en balanceret XLR, en 4,4 mm balanceret, og en normal 6,3 mm udgang. Yamaha siger, at outputtet er 1.000 mW pr. kanal (32Ω 1%), og den havde ingen problemer med at drive hovedtelefonerne.

Lydbilledet i YH-5000SE var nærmest chokerende åbent, med en lynhurtig respons og en virkelig krystalklar lydoplevelse. Forstærkeren gik naturligvis hånd i hånd med hovedtelefonerne, hvilket gav en overbevisende basrespons på de sange, jeg lyttede til.

Yamaha fortæller, at forstærkeren ikke er færdig endnu, og at den først kommer sidst på året, til en anslået pris et sted mellem 3.500 og 4.000 euro.

Så det kan man roligt glæde sig til.

blank
Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top