Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

High-End 2023: Pro-Ject Dark Side of The Moon

Pladespilleren bliver produceret, hvis mange nok vil have den.

Skrevet af / 19/05/2023 - 08:33
High-End 2023: Pro-Ject Dark Side of The Moon

Heinz Lichtenegger og hans team har humor. Det må man lade dem. I fjor lancerede de en pladespiller som en hyldest til bandet Metallica, formet som det velkendte Metallica-logo. Der er et ganske langt stykke vej til de mere højtidelige pladespillere, Pro-Ject har lanceret som hyldest. Som den, de skabte til Wiener Symfonikernes 175-årsjubilæum.

Der vanker ingen præmie for at gætte, hvem denne pladespiller er en hyldest til. Pink Floyds Dark Side of The Moon er et af verdens mest solgte album, og det havde nylig 50-års jubilæum.

Album-designet er næsten lige så berømt som selve albummet, og Storm Thorgersons farverige prisme på en begsort baggrund er så ikonisk, at den genkendes af mange.

blank

Pro-Jects Pink Floyd-version leveres med en Pick it Pro pickup, men også med en prismeformet pladestrammer, som bryder lyset akkurat som en ægte prisme, og effekten, når glastallerkenen roterer med prismet på pladen vil utvivlsomt give associationer til Dark Side of The Moon.

blank

Armrøret er gennemsigtigt, og det samme gælder gaflen, der holder ophænget. Pladespilleren blev ikke vist med noget støvlåg, men der medfølger kabler og en ekstern strømforsyning.

Så nu afventer vi bare at se, om Pro-Ject bestemmer sig for at sætte afspilleren i produktion. Mit gæt er, at det gør de.

blank

For sammenligningens skyld viser jeg også et billede af Pro-Jects nye A2, en helautomatisk afspiller til 200 euro, som uden tvivl bliver produceret. Men ak, så kedelig …

blank
Alle fotos: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top