TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Hegels bedste DAC er nået til endestationen

Hegels bedste DAC, HD30, er blevet offer for halvledermanglen. Den går ud af produktion, og der kommer ikke umiddelbart en erstatning.

forfatter
Publiceret 24/08/2021 - 22:13

Det føles ikke sådan, men der er faktisk gået seks år, siden vi første gang hørte Hegels allerbedste DAC nogensinde, nemlig high-end-konverteren HD30. Og selv om det i elektronikverdenen er en høj alder, kan den alligevel streame musik via både AirPlay og UPnP.

DAC’en har en opløsning på 24 bit/192 kHz, og selv om vi som regel ser højere tal end dette på nutidens digitalkonvertere, har den stadig en musikalitet og en dynamisk opløsning som få andre.

Læs også Hegel HD30 Hegels bedste digitalkonverter nogensinde er en åbenbaring, som er high-end klassen værdig.

Men tiden skåner ingen, heller ikke Hegel HD30.

“Det har krævet meget at opretholde produktionen i disse tider. Men nu kan vi omsider begynde at arbejde med nye ting igen,” siger Anders Ertzeid, der er marketingchef hos Hegel Music System AS.

H160 blev lanceret i 2014 og var Hegels første forstærker med AirPlay-streaming. I 2015 kårede vi den til Årets Bedste Forstærker (her vist med norsk logo). (Foto: Hegel/Lyd & Billede)

Nye Hegel-produkter i horisonten

Hvad disse nye ting er, vil Hegel ikke afsløre endnu, men det bliver næppe en direkte erstatning for HD30, siger Ertzeid.

Og lige netop det er måske ikke så mærkeligt. Vi kan jo se, at markedet for digitale kilder gradvis er gået fra rene DAC’er til streaming – og gerne alt-i-en-forstærkere med både streaming og DAC integreret. Noget, Hegel var tidligt ude med, da de allerede i 2014 lancerede den integrerede H160 med AirPlay.

Hegel P30 er en aldeles glimrende helt analog forforstærker i high-end-klassen. Men det er måske på tide med en ny variant, med indbygget DAC og streaming – og måske også hovedtelefonforstærker? (Foto: Hegel)

Det vil måske være mere fornuftigt, hvis Hegel laver en ny high-end forforstærker med både DAC og hovedtelefonforstærker integreret. Helst med balanceret hovedtelefonudgang. Og skal vi endelig komme med ønsker, så også gerne AirPlay og Chromecast indbygget, og den skal selvfølgelig være Roon Ready-certificeret.

Men vi må vente og se.

hegel.com

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend