Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Hegels bedste DAC er nået til endestationen

Hegels bedste DAC, HD30, er blevet offer for halvledermanglen. Den går ud af produktion, og der kommer ikke umiddelbart en erstatning.

Skrevet af / 24/08/2021 - 22:13
Hegels bedste DAC er nået til endestationen

Det føles ikke sådan, men der er faktisk gået seks år, siden vi første gang hørte Hegels allerbedste DAC nogensinde, nemlig high-end-konverteren HD30. Og selv om det i elektronikverdenen er en høj alder, kan den alligevel streame musik via både AirPlay og UPnP.

DAC’en har en opløsning på 24 bit/192 kHz, og selv om vi som regel ser højere tal end dette på nutidens digitalkonvertere, har den stadig en musikalitet og en dynamisk opløsning som få andre.

Læs også Hegel HD30 Hegels bedste digitalkonverter nogensinde er en åbenbaring, som er high-end klassen værdig.

Men tiden skåner ingen, heller ikke Hegel HD30.

“Det har krævet meget at opretholde produktionen i disse tider. Men nu kan vi omsider begynde at arbejde med nye ting igen,” siger Anders Ertzeid, der er marketingchef hos Hegel Music System AS.

H160 blev lanceret i 2014 og var Hegels første forstærker med AirPlay-streaming. I 2015 kårede vi den til Årets Bedste Forstærker (her vist med norsk logo). (Foto: Hegel/Lyd & Billede)

Nye Hegel-produkter i horisonten

Hvad disse nye ting er, vil Hegel ikke afsløre endnu, men det bliver næppe en direkte erstatning for HD30, siger Ertzeid.

Og lige netop det er måske ikke så mærkeligt. Vi kan jo se, at markedet for digitale kilder gradvis er gået fra rene DAC’er til streaming – og gerne alt-i-en-forstærkere med både streaming og DAC integreret. Noget, Hegel var tidligt ude med, da de allerede i 2014 lancerede den integrerede H160 med AirPlay.

Hegel P30 er en aldeles glimrende helt analog forforstærker i high-end-klassen. Men det er måske på tide med en ny variant, med indbygget DAC og streaming – og måske også hovedtelefonforstærker? (Foto: Hegel)

Det vil måske være mere fornuftigt, hvis Hegel laver en ny high-end forforstærker med både DAC og hovedtelefonforstærker integreret. Helst med balanceret hovedtelefonudgang. Og skal vi endelig komme med ønsker, så også gerne AirPlay og Chromecast indbygget, og den skal selvfølgelig være Roon Ready-certificeret.

Men vi må vente og se.

hegel.com

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top