Nyhed

Harman Kardon Citation Amp udfordrer Sonos og NAD

forfatter

På tide at opgradere til streaming derhjemme? Så er der mange muligheder. F.eks. Sonos Amp, NAD’s små streaming-forstærkere og mange andre.

Men Harman Kardon vil også være med i legen og udsender en kompakt og kraftig forstærker, der ikke fylder meget, men formår at drive temmelig store højttalere.

Harman Kardon Citation Amp har Apple AirPlay, Bluetooth og Google Chromecast integreret, og man kan koble den til Wi-Fi-routeren derhjemme via Ethernet, og på den måde har man alle muligheder for streaming.

(Foto: Harman Kardon)

Kraftigt forbedret Citation

Den har også fysiske indgange. HDMI med lydretur for tilslutning til TV, et par analoge og to digitale indgange, og siden det er en 2.1-kanals forstærker, har den også subwoofer-udgang. Delefrekvensen kan indstilles i en app på mobilen, som også kan bruges i stedet for fjernbetjeningen.

Forstærkeren, som kan styres med styringssystemerne Control4 og Crestron, leverer 125 watt pr. kanal og hele 200 watt i 4 ohm, og det vil vi mene er rigeligt til de fleste højttalere.

Citation Amp er måske ikke helt i samme liga som de originale Citation-forstærkere fra Harman Kardon, men den følger i hvert fald mantraet om, at kraft er en god ting.

Forstærkeren er prissat til 4.499 kroner.

Citation X. (Foto: Harman Kardon)

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.