TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hårdtslående kompakt subwoofer fra SVS

SVS´ nye tilføjelse til Ultra-serien kombinerer moderne teknologi med høj effekt.

forfatter
Publiceret 25/10/2012 - 12:05

SVS lover med subwooferen SB13-Ultra top lydkvalitet og ydelse i forhold til pris. SVS laver mere end gerne store subwoofere, derfor må 45 cm i bredde og højde, med en dybde på 50 cm, regnes som ganske kompakt. Dette gør subwooferen nem at placere i stuen, uden at den dominerer synsfeltet.

Lukket kabinet
Vi er vant til basrefleksporten fra SVS, hvor man godt kan få hele armen ind. Derfor er det interessant, at SB13-Ultra har lukket kabinet. Dette giver gerne en renere og jævnere afrulning i bassen end basrefleks, som ruller meget brat af. Lukket kabinet kan også give væsentlig lavere forvrængning i bassen, fordi basrefleks er nødt til at have en del forvrængning i porten. Ulempen ved lukket kabinet er, at det er vanskeligt at få ordentlig dyb bas, og at det giver lavere følsomhed. Altså behøver man mere kraft for at opnå samme lydstyrke. SVS´ løsning på dette er en indbygget klasse D forstærker på hele 1.000 watt.

Både balancerede og ubalancerede ind- og udgange er på plads. Det samme er LCD-skærm, som giver oversigt over funktionerne.

Optimeret baselement
SVS har optimeret baselementet til trykkammer ved at justere motorens form og talespole sammen med en tilpasset forlængelse af spolegabet. Dette for at opnå en højere varmetolerance, mere ens træk under skub og træk, lavere forvrængning og øget slaglængde. Kort og godt en kraftigere, hurtigere og renere basgengivelse.

På motoren har SVS brugt kobber i spolegabet for at reducere induktion og forvrængning. En stor talespole af aluminium tåler høj effekt, og membranen er af et superlet og stift skummateriale kaldet Rohacell, som blandt andet bruges i flyvning. Alt for en hurtigst mulig transientrespons uden at tilføre egen forvrængning i regnestykket.

LCD-skærm
Indstillinger gøres via en LCD-skærm, og SBS lover, at det er lige så intuitivt, som det er avanceret, vigtig for at integrere subwooferen bedst muligt i hjemmebiograf- eller hi-fi opsætningen.

15 Hz
Afrulningen i bassen sker efter SVS´ egne beregninger for bedst mulig transientrespons, den er også tilpasset basforstærkningskurven til et typisk rum. SVS lover, at under optimale forhold kan SB13-Ultra spille frekvenser helt ned i 15 Hz eller dybere ved hjælp af rummet – uden at bassen opleves som træg. Under normale forhold ser det ud til, at den starter med at rulle af ved 25 Hz.

En lineær frekvensrespons næsten op til 500 Hz gør, at SB 13-Ultra kan passe til små såvel som store højttalere.

Pris
SVS SB13-Ultra koster 12.999 kroner, og dersom den bare indfrier en del af forventningerne, importøren har fodret os med, er dette en meget spændende subwoofer.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend