Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Händel med horn

Højttalerfirmaet Quali-Fi kommer med en ny serie som skal fuldende Mozart-serien. Händel er navnet.

Skrevet af / 02/02/2013 - 21:03
Händel med horn

Händel 12P er de største i familien, der findes både et Horn og en Compact. Begge anvender Markaudio Alpair 12 enheden med papirmembran. Der er en 8″ enhed der går over 20 Khz uden brug af dobbeltmembran (Whizzer). Effektiviteten er 92 dB.

Compact måler 54x26x39 cm (HxBxD) og siges gå ned til 34 Hz i en typisk opstilling. Horn versionen er 114 cm høj, 26 cm bred og 36 cm dyb og siges gå ned til 30 Hz.
Firmaet siger at Händel 12P retter sig mod den kompromisløse musikelsker, der går efter ultimativ opløsning, detaljering og minimal farvning af musikken.

Man bruger en speciell kort transmissionslinie meget præcist tilpasset til Markaudio enhederne, som man siger har netop de egenskaber, der gør dem velegnede til denne konstruktion. Händel Horn har to åbninger bagud. Det giver mulighed for den enkelte at tilpasse bas gengivelsen til det rum, hvor højttaleren står. Ved at blokere den ene af de to åbninger med den medfølgende skumgummirulle, kan bassen stemmes lidt lavere.

Händel 12P skal have et pænt stort rum for at komme til sin ret – mindst 20 kvm, siger man fra distributøren StudioSound. Den skal også placeres et godt stykke fra reflekterende overflader, ikke tæt ved en sidevæg og ikke under et skråloft. Lytteafstanden bør være mindst 2½ m.

Rigtig opstillet afslører Händel 12P i gengæld alle detaljer i musikken, indspilningen og udstyret, fortsætter Studiosound. Horn A12 koster fra 17.490 kr. og Compact A12 fra 12.990 kr.

www.studiosound.dk

 

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Gæt hvad dette er!

Scroll to Top