TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Händel med horn

Højttalerfirmaet Quali-Fi kommer med en ny serie som skal fuldende Mozart-serien. Händel er navnet.

forfatter
Publiceret 02/02/2013 - 21:03

Händel 12P er de største i familien, der findes både et Horn og en Compact. Begge anvender Markaudio Alpair 12 enheden med papirmembran. Der er en 8″ enhed der går over 20 Khz uden brug af dobbeltmembran (Whizzer). Effektiviteten er 92 dB.

Compact måler 54x26x39 cm (HxBxD) og siges gå ned til 34 Hz i en typisk opstilling. Horn versionen er 114 cm høj, 26 cm bred og 36 cm dyb og siges gå ned til 30 Hz.
Firmaet siger at Händel 12P retter sig mod den kompromisløse musikelsker, der går efter ultimativ opløsning, detaljering og minimal farvning af musikken.

Man bruger en speciell kort transmissionslinie meget præcist tilpasset til Markaudio enhederne, som man siger har netop de egenskaber, der gør dem velegnede til denne konstruktion. Händel Horn har to åbninger bagud. Det giver mulighed for den enkelte at tilpasse bas gengivelsen til det rum, hvor højttaleren står. Ved at blokere den ene af de to åbninger med den medfølgende skumgummirulle, kan bassen stemmes lidt lavere.

Händel 12P skal have et pænt stort rum for at komme til sin ret – mindst 20 kvm, siger man fra distributøren StudioSound. Den skal også placeres et godt stykke fra reflekterende overflader, ikke tæt ved en sidevæg og ikke under et skråloft. Lytteafstanden bør være mindst 2½ m.

Rigtig opstillet afslører Händel 12P i gengæld alle detaljer i musikken, indspilningen og udstyret, fortsætter Studiosound. Horn A12 koster fra 17.490 kr. og Compact A12 fra 12.990 kr.

www.studiosound.dk

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend