Gode gamle Dual lever videre

Flydende ophæng og Ortofon-pickup skal give bedre lyd.
Annonce
Annonce
forfatter

De har været i gang siden midten af 60’erne og var sammen med berømtheder som Thorens, Garrard og Philips manges foretrukne pladespillermærke på det tidspunkt.

Mange vil nikke genkendende, når de hører Dual 410, 701 og CS 505. Velspillende mellemklasse-grammofoner med solid mekanik og pålidelig drift. Dual har sågar lavet high-end-pladespillere, f.eks. den kvartsstyrede Golden Stone og den direkte drevne Primus Maximus, som debuterede på IFA 2019. Kun fremstillet i et begrænset oplag.

(Foto: Dual)

Den nye CS 800 bliver væsentlig billigere end de 7.000 euro, som Dual forlangte for Primus Maximus, men 1.200 euro er også en slags penge. Det gør, at CS 800 stiller op i samme klasse som f.eks. Pro-Ject The Classic og er et billigere alternativ til CS 600.

Ligesom Classic-pladespilleren har Dual-pladespilleren et flydende, fjederophængt chassis og leveres med en Ortofon 2M Red MM-pickup.

(Foto: Dual)

Armen, der er af aluminium, har et traditionelt kardan-ophæng og ender i et aftageligt pickup-hus af en kulfiberkomposit.

Chassiset er bygget i MDF med tre fødder på undersiden og har en remdrevet aluminiumtallerken på toppen. Hastigheden styres og kan skiftes elektronisk fra et lille touch-panel på venstre side.

Dual CS 800 har aftagelige kabler, så man kan opgradere med bedre kabelkvalitet, hvis man vil.

(Foto: Dual)

Opret en gratis konto

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.