TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Gode gamle Dual lever videre

Flydende ophæng og Ortofon-pickup skal give bedre lyd.

De har været i gang siden midten af 60’erne og var sammen med berømtheder som Thorens, Garrard og Philips manges foretrukne pladespillermærke på det tidspunkt.

Mange vil nikke genkendende, når de hører Dual 410, 701 og CS 505. Velspillende mellemklasse-grammofoner med solid mekanik og pålidelig drift. Dual har sågar lavet high-end-pladespillere, f.eks. den kvartsstyrede Golden Stone og den direkte drevne Primus Maximus, som debuterede på IFA 2019. Kun fremstillet i et begrænset oplag.

(Foto: Dual)

Den nye CS 800 bliver væsentlig billigere end de 7.000 euro, som Dual forlangte for Primus Maximus, men 1.200 euro er også en slags penge. Det gør, at CS 800 stiller op i samme klasse som f.eks. Pro-Ject The Classic og er et billigere alternativ til CS 600.

Ligesom Classic-pladespilleren har Dual-pladespilleren et flydende, fjederophængt chassis og leveres med en Ortofon 2M Red MM-pickup.

(Foto: Dual)

Armen, der er af aluminium, har et traditionelt kardan-ophæng og ender i et aftageligt pickup-hus af en kulfiberkomposit.

Chassiset er bygget i MDF med tre fødder på undersiden og har en remdrevet aluminiumtallerken på toppen. Hastigheden styres og kan skiftes elektronisk fra et lille touch-panel på venstre side.

Dual CS 800 har aftagelige kabler, så man kan opgradere med bedre kabelkvalitet, hvis man vil.

(Foto: Dual)

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.