Giv dine plader et bad

Synes du, at det knitrer og knaser, når du spiller vinylplader? Så prøv en pladevasker.

Foto: Pro-Ject

Du har sikkert en pladebørste, hvis tynde hår skal feje støvet ud af pladerillerne. Desværre skubber den ofte bare støvet rundt i rillerne på lp’erne. At få det væk kræver stærkere metoder.

Her taler vi ikke om opvaskemiddel eller anden stærk kemi, men en mild sæbe. Men brugt sammen med en pladevasker, der kan gøre dine plader som nye efter behandlingen.

Pro-Ject er bedst kendt for sine mange pladespillere, men de har også set behovet for vedligeholdelse, og har derfor lanceret en pladevasker med det sigende navn Vinyl Cleaner VC-S.

Det koster ca. 4.000 kroner, og den dybderenser vinylplader med en koncentreret rengøringvæske, der opløser snavs og absorberer statisk elektricitet. Pro-Ject siger, at det kun kræver et par omgange for at rense en LP-side. Det er temmelig hurtigt.

Væskebeholderen rummer 2,5 liter og en kande med rengøring koster ca. 160 kroner, og er tilstrækkeligt til at vaske 150 lp’er. Man kan også købe en større dunk med rengøringsmiddel, der rækker til 1500 lp’er. Endelig kan man også købe en særlig rensevæske til 78’ere.

Les videre
Exit mobile version