Gibson køber sig ind i TEAC

To legender slås sammen, når amerikanske Gibson køber sig ind i japanske TEAC. Som bliver en del af Gibsons Pro Audio del.

Guitarproducenten Gibson er slet ikke ukendt med hi-fi. Foruden attraktive guitarer har selskabet, som ejer Gibson, ejerskab i Stanton, Cerwin Vega og KRK. Heller ikke ukendte navne i hi-fi og prof-lyd. Desuden har de en alliancepartner i Onkyo, og nu køber de sig ind som majoritetsejer i TEAC Corporation. Og tager pro-delen kaldet Tascam og high-end delen kaldet Esoteric ind i Gibsons Pro Audio del.

TEAC har fornylig lanceret en serie hi-fi komponenter i ministørrelse, blandt andet en cd-afspiller og DAC, som støtter højopløste DSD-filer. Esoteric er mærkenavnet på TEACs high-end produkter.

Tascam er kendt for mixere og optageudstyr til amatører og professionelle. Bruce Springsteen indspillede for eksempel albummet Nebraska på en lille firespors Tascam kassetteafspiller.

Så Gibson og Teac har mere til fælles, end man skulle tro. Begge har længe været involveret i musik, og det bliver interessant at se, hvad der kommer ud af Gibsons ejerskab af TEAC Corporation.

Les videre
Exit mobile version