Gensyn med 70’erne

Hi-fi-nørder satte hinanden i stævne for at gense anlæggene fra dengang, hi-fi lignede hi-fi.

Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

De, der tilfældigt lagde vejen forbi Studenterhuset i Odense forleden, kan have haft fornemmelsen af at være spadseret gennem et tidshul og lige ind på en hi-fi-udstilling i 1970’erne.

Læs også: Retro kommer igen

Der var nu ingen grund til at tjekke årstallet på kalenderen en ekstra gang. Hvad der skete, var, at en gruppe af vintage-hi-fi-entusiaster fra hele landet havde sat hinanden stævne for at snakke om, kigge på og lytte til hi-fi fra dengang, hvor stereo var en folkesport, og hvor apparaterne helst skulle have professionelle rackmål og aliminiumsforplader.

Kommer igen til foråret
Det var første gang, entusiasterne mødtes, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Vi talte med en ovenud tilfreds Henrik Petersen, som var initiativtager til træffet. Og han lover at det sker igen, sandsynligvis allerede til foråret. Og så bliver der flere stande – og et “stumpemarked”, hvor man vil kunne købe reservedele til at rode med udstyret.

<
>
Så du troede, at aktive højttalere var en ny ide? Fuldt aktiv, servostyret kompakthøjttaler fra Philips. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
<
>
Vintage behøver ikke være kostbart. Her er en række eksempler, hentet direkte på loppemarkedet. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Les videre
Exit mobile version