Vintage-hi-fi

Hi-fi-nørder satte hinanden i stævne for at gense anlæggene fra dengang, hi-fi lignede hi-fi.
forfatter

De, der tilfældigt lagde vejen forbi Studenterhuset i Odense forleden, kan have haft fornemmelsen af at være spadseret gennem et tidshul og lige ind på en hi-fi-udstilling i 1970’erne.

Læs også: Retro kommer igen

Der var nu ingen grund til at tjekke årstallet på kalenderen en ekstra gang. Hvad der skete, var, at en gruppe af vintage-hi-fi-entusiaster fra hele landet havde sat hinanden stævne for at snakke om, kigge på og lytte til hi-fi fra dengang, hvor stereo var en folkesport, og hvor apparaterne helst skulle have professionelle rackmål og aliminiumsforplader.

Kommer igen til foråret
Det var første gang, entusiasterne mødtes, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Vi talte med en ovenud tilfreds Henrik Petersen, som var initiativtager til træffet. Og han lover at det sker igen, sandsynligvis allerede til foråret. Og så bliver der flere stande – og et “stumpemarked”, hvor man vil kunne købe reservedele til at rode med udstyret.

vintagetraef3 vintagetraef5 vintagetraef4 vintagetraef7
<
>
Så du troede, at aktive højttalere var en ny ide? Fuldt aktiv, servostyret kompakthøjttaler fra Philips. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
vintagetraef2 vintagetraef6 vintagetraef8
<
>
Vintage behøver ikke være kostbart. Her er en række eksempler, hentet direkte på loppemarkedet. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.