TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Genial cd-afspiller fra Quad

Med indbygget DAC og analoge indgange er Quad Artera Play brandaktuel.

forfatter
Publiceret 04/12/2015 - 11:30

Med den ene fod i den analoge, og den anden i den digitale tidsalder bygger Artera Play bro mellem cd-samlingen og digital streaming af musik. Cd-afspilleren er desuden en digitalkonverter, en forforstærker med digitale indgange og et meget kompakt alternativ til en high-end opgradering af anlægget.

Afspilleren, der blot er 32 cm bred, er designet af Rodney Mead, som har designet mange af Quads minimalistiske forstærkere helt frem til 90’erne.

Den har en tyk frontplade i gråt eller sort aluminium med køleribber på siderne og en tyk glasplade på toppen, som er spændt fast med dæmpere for at eliminere vibrationer.

Læs om Quads elektrostatiske højttalere her.

Foto: Quad
Foto: Quad

Artera Play-afspilleren betjenes fra berøringsfeltet på forsiden eller med den medfølgende fjernbetjening. På bagsiden finder man udgangen til effektforstærkeren, som er drevet af et balanceret klasse A-linjeudgangstrin med volumenkontrol.

Udover to koaksiale og to optiske digitale indgange er der en USB-porten, og to sæt analoge indgange.

Cd-afspilleren – som ikke afspiller SACD – cacher musikken fra cd’en for at eliminere jitter under konverteringen af ​​signalet, og brugeren kan vælge mellem fire filterindstillinger, der tilpasser digitalyden uanset digital lydkilde.

Afspilleren bruger ESS’ nyere Sabre32 9018-DAC, der kan håndtere op til 32-bit/384kHz data og understøtter også de efterspurgte lydformater DSD64, 128 og 256.

Effektforstærker

Foto: Quad
Foto: Quad

Der kommer også en effektforstærker, kaldet Artera Stereo, med 140 W effekt (250 W i 4 ohm) per kanal, der matcher Artera-afspilleren. Den har balanceret indgang for til lidt lavere støj, og drives i klasse A, kombineret med klasse AB-drift i udgangstrinnet.

Teknikken kaldes Current dumping, og er Quads måde at reducere forvrængningen. Current Dumping ligner lidt Devialets ADH-teknik, og bygger på et klasse A kredsløb med lavt strømforbrug og ditto forvrængning, som behandler musiksignalet, mens klasse AB sektion leverer effekten til højttalerne.

Foto: Quad
Foto: Quad

På den måde mener Quad (og Devialet), at de kan holde forvrængningen på et mimimum, samtidig med at levere effekt nok til at drive de fleste højttalere.

Current Dumping blev i øvrigt introduceret helt tilbage i 1975 i den klassiske Quad 405-effektforstærker.

Artera-forventes at komme til at koste omkring 18.000 kroner per enhed, hvilket ikke er afskrækkende i betragtning af specifikationer og funktioner.

Det er også værd at nævne, at Artera er ikke de eneste produkter, der fornyer engelske Quads tilstedeværelse på markedet. Der er også en ny højttalerserie på vej, Z-serien, som i modsætning til Quads berømte elektrostatiske højttalere, er konstrueret med konventionelle enheder og bånddiskanter.

Men mere om dem senere.

Foto: Quad
Foto: Quad
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Det bedste køb i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskabets 30-års jubilæum med stil og finesse.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sæson af Stranger Things kommer lige straks til at lyde endnu bedre.
Foretrækker gode optagelser Selv om Elipson P1 er firmaets første forforstærker, er den behageligt fri for børnesygdomme. Hvis du leder efter et forstærkersæt i den øvre ende af premiumklassen, kan svaret meget vel være fransk.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend