Nyhed

Frier til begge lejre

Forforstærkeren Auralic Altair G2.1 får pladespillerindgang.
forfatter

Auralic Altair G1 var egentlig en streaming-forstærker i high-end-klassen, men en opdatering har givet den et par ekstra indgange, der ikke var der før. I 2.1-versionen kan man tilslutte to analoge lydkilder, hvoraf den ene kan være en pladespiller med MM-indgang.

Dermed er den pludselig mere interessant for dem, der vil have musik-streaming uden at skulle give afkald på pladesamlingen.

De andre indgange er (som man kan se på billedet nedenfor) netværks-streaming via Ethernet, USB og to digitale indgange – samt pladespiller og en anden analog lydkilde. F.eks. en CD-afspiller.

Altair G2.1 er altså en forforstærker, der kan indlemmes i et analogt anlæg og erstatte en ældre forforstærker.

Den kan fungere som musikcentral for alle lydkilder og kan også fås med harddisk, hvis man vil gemme musik på disk, ligesom på en server, og den er selvfølgelig Roon Ready for dem, der vil streame fra Tidal eller Qobuz via Roon-afspillerens brugerflade.

Indvendig har den også Auralics implementering af to Femto-clocks, som timer datastrømmen for at reducere jitter-støj, og har Auralics Orfeo-udgangstrin, som kører i klasse A på udgangene.

Auralic Altair G2.1 kommer til salg i juni til ca. 40.000 kroner.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.