TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Førstehåndsindtryk af Marantz NA-11S1

Netværksafpilleren Marantz NA-11S1 er dyr. Men førstehåndsindtrykket er klart: Den er virkelig god!

forfatter
Publiceret 22/04/2013 - 11:49

Den nye high-end netværksafspiller fra Marantz støtter en lang række formater. WAV, FLAC, ALAC, MP3, WMA og faktisk direkte dekoding af DSD-filer via USB. Internetradio er også på plads.

Afspilleren er stor og tung, gode egenskaber, når man skal hoste op med 35.000 kroner!

Gapless playback, altså afspilning uden mellemrum mellem sangene, støttes af filformaterne WAV og FLAC.

Så langt kan undertegnede skrive under på, at afspilleren er virkelig god. Lyden er fabelagtig, og sammen med fjernbetjeningsapp´en Marantz Remote App giver den god overskuelighed og er let at bruge. Men indtil videre findes der kun en smartphone-version. Ikke en egen til tablet. Vi håber, dette snart er på plads, så den større skærmflade udnyttes og giver endnu bedre overblik og flere muligheder.

Displayet er fint nok, men skriften bliver lidt lille, når man sidder tre meter væk.
Displayet er fint nok, men skriften bliver lidt lille, når man sidder tre meter væk.

24-bit/192 kHz via USB
USB-indgangen støtter musikfiler helt op til 24-bit/192 kHz. Til Windows-pc´er skal man downloade en driver fra Marantz´ hjemmeside, mens Mac støtter dette i forvejen.

Både ubalancerede og balancerede udgange er på plads, indtil videre har jeg kun hørt med balancerede XLR. Dette skal trods alt være bedst, hvis producenten har lavet de balancerede signalveje gode – noget jeg ikke betvivler.

Både XLR og RCA er på plads, det samme er digitale ind- og udgange. USB-indgangen støtter 24-bit/192 kHz opløsning. Både skruer og bagplade er af kobber for ikke at give nogen magnetisk påvirkning. Fint skal det være!
Både XLR og RCA er på plads, det samme er digitale ind- og udgange. USB-indgangen støtter 24-bit/192 kHz opløsning. Både skruer og bagplade er af kobber for ikke at give nogen magnetisk påvirkning. Fint skal det være!

Er den det værd?
Er produktet så 35.000 kroner værd? Findes der en netværksstreamer i verden som denne? Med en Sonos, eller endnu bedre Bluesound, mediaafspiller tilsluttet en ekstern DAC, har man alligevel 15-20.000 kroner tilbage til at købe en god forstærker for. Og brugervenligheden er måske endnu bedre.

Men, hvis man ønsker alt i en boks, og har en aversion mod klikken i relæer, når man skifter mellem kilder, og i det hele taget vil have en kampvogn af en afspiller, som lyder fantastisk helt uden behov for ekstern digitalkonvertering, så er svaret ja – jeg tror, den er det værd. Den har også digitale indgange, hvor andre kilder kan tilsluttes såsom kabel-tv boksen eller en Blu-ray afspiller og nyde den fabelagtige lydkvalitet, man får fra Marantz NA-11S1.

Problemer med WAV og DSD
Indtil nu har vi ikke fået WAV-filer til at fungere med afspilleren, når man bruger den som netværksafspiller over DLNA. Det er heller ikke lykkedes os at få DSD-filer til at fungere med både FLAC, Apple Lossless og MP3. D

Spotify
Indbygget Spotify er på plads, men her er funktionaliteten begrænset. Da fjernbetjeningsapp´en ikke har nogen egen brugergrænsesnit for det, sidder man og blader gennem alfabetet med piletaster, hvilket kort og godt ikke er praktisk. Brug da hellere en iPhone eller iPad med Spotify, WiMP eller Qobuz og stream til enheden via AirPlay.

Fuldstændig test kommer i sommerudgaven, der udkommer i juni måned.

www.marantz.dk

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend