Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Førstehåndsindtryk af Marantz NA-11S1

Netværksafpilleren Marantz NA-11S1 er dyr. Men førstehåndsindtrykket er klart: Den er virkelig god!

Skrevet af / 22/04/2013 - 11:49
Førstehåndsindtryk af Marantz NA-11S1

Den nye high-end netværksafspiller fra Marantz støtter en lang række formater. WAV, FLAC, ALAC, MP3, WMA og faktisk direkte dekoding af DSD-filer via USB. Internetradio er også på plads.

Afspilleren er stor og tung, gode egenskaber, når man skal hoste op med 35.000 kroner!

Gapless playback, altså afspilning uden mellemrum mellem sangene, støttes af filformaterne WAV og FLAC.

Så langt kan undertegnede skrive under på, at afspilleren er virkelig god. Lyden er fabelagtig, og sammen med fjernbetjeningsapp´en Marantz Remote App giver den god overskuelighed og er let at bruge. Men indtil videre findes der kun en smartphone-version. Ikke en egen til tablet. Vi håber, dette snart er på plads, så den større skærmflade udnyttes og giver endnu bedre overblik og flere muligheder.

Displayet er fint nok, men skriften bliver lidt lille, når man sidder tre meter væk.
Displayet er fint nok, men skriften bliver lidt lille, når man sidder tre meter væk.

24-bit/192 kHz via USB
USB-indgangen støtter musikfiler helt op til 24-bit/192 kHz. Til Windows-pc´er skal man downloade en driver fra Marantz´ hjemmeside, mens Mac støtter dette i forvejen.

Både ubalancerede og balancerede udgange er på plads, indtil videre har jeg kun hørt med balancerede XLR. Dette skal trods alt være bedst, hvis producenten har lavet de balancerede signalveje gode – noget jeg ikke betvivler.

Både XLR og RCA er på plads, det samme er digitale ind- og udgange. USB-indgangen støtter 24-bit/192 kHz opløsning. Både skruer og bagplade er af kobber for ikke at give nogen magnetisk påvirkning. Fint skal det være!
Både XLR og RCA er på plads, det samme er digitale ind- og udgange. USB-indgangen støtter 24-bit/192 kHz opløsning. Både skruer og bagplade er af kobber for ikke at give nogen magnetisk påvirkning. Fint skal det være!

Er den det værd?
Er produktet så 35.000 kroner værd? Findes der en netværksstreamer i verden som denne? Med en Sonos, eller endnu bedre Bluesound, mediaafspiller tilsluttet en ekstern DAC, har man alligevel 15-20.000 kroner tilbage til at købe en god forstærker for. Og brugervenligheden er måske endnu bedre.

Men, hvis man ønsker alt i en boks, og har en aversion mod klikken i relæer, når man skifter mellem kilder, og i det hele taget vil have en kampvogn af en afspiller, som lyder fantastisk helt uden behov for ekstern digitalkonvertering, så er svaret ja – jeg tror, den er det værd. Den har også digitale indgange, hvor andre kilder kan tilsluttes såsom kabel-tv boksen eller en Blu-ray afspiller og nyde den fabelagtige lydkvalitet, man får fra Marantz NA-11S1.

Problemer med WAV og DSD
Indtil nu har vi ikke fået WAV-filer til at fungere med afspilleren, når man bruger den som netværksafspiller over DLNA. Det er heller ikke lykkedes os at få DSD-filer til at fungere med både FLAC, Apple Lossless og MP3. D

Spotify
Indbygget Spotify er på plads, men her er funktionaliteten begrænset. Da fjernbetjeningsapp´en ikke har nogen egen brugergrænsesnit for det, sidder man og blader gennem alfabetet med piletaster, hvilket kort og godt ikke er praktisk. Brug da hellere en iPhone eller iPad med Spotify, WiMP eller Qobuz og stream til enheden via AirPlay.

Fuldstændig test kommer i sommerudgaven, der udkommer i juni måned.

www.marantz.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top