TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Flere vil have usynlig hi-fi-lyd

Stereoanlæg og andre teknologiske løsninger bliver i stigende grad bygget ind og gemt af vejen i de danske hjem.

Det er mig eller de højttalere!
Den konflikt, der enten signalerer enden på musikinteressen eller parforholdet, kan i stigende grad undgås – ved at gøre anlægget usynligt.

Imponerende CD-samlinger og store højttalere er i mange hjem blevet udskiftet med streamingtjenester og mere diskrete lydløsninger, der ikke optager for meget plads. Tendensen har været tydelig hos HiFi Klubben, der har oplevet en årlig stigning på næsten 40 procent i efterspørgslen på indbygget lyd over de seneste fem år.

Indbygget lyd er en diskret løsning og et æstetisk valg, og i dag er kvaliteten så god, at man ikke længere behøver at gå voldsomt på kompromis,” siger John Forná, der er Solutions Manager i HiFi Klubben.

Klaus Mogensen er fremtidsforsker hos Instituttet for Fremtidsforskning. Han nikker genkendende til udviklingen:

Det er en klar tendens, at teknologien i hjemmet bliver mere usynlig. Især i storbyerne, hvor kvadratmetrene er dyre, er der ikke plads til store stereoanlæg, ligesom CD-samlingerne forsvinder. Man vil gerne udnytte den plads, man har, bedre,” siger Klaus Mogensen.

Det skal være nemt og fleksibelt
En del af de indbyggede højtaleres succes hænger ifølge HiFi Klubben sammen med udbredelsen af forskellige multirums-systemer, der kobles til anlægget. De giver nemlig beboerne mulighed for at vælge, hvad der spilles i hver af hjemmets højtalere, hvilket giver stor fleksibilitet og valgfrihed i brugen af anlægget.

Hi-fi skal høres, men ikke ses. Salget af indbygningsløsninger stiger med 40 procent om året. (Foto: Hi-Fi Klubben)

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.