Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Fleksibel subwoofer med baskorrektion

MartinLogan har gjort det nemmere at få bedre lyd og mere dybbas med Dynamo 1500X. Tjek hvordan her.

Skrevet af / 21/12/2012 - 11:10
Fleksibel subwoofer med baskorrektion

Lidt ekstra bas gør underværker for lyden. Hvis man tilslutter en subwoofer til anlægget og deler bassen mellem højttalerne og sub´en, således at højttalerne spiller lidt mindre af dybbassen, kan man faktisk få endnu bedre lydkvalitet. Ikke bare mere dybbas.

Men det er desværre ikke så nemt at få til at ske. En sub kræver at blive placeret rigtigt i rummet, og at få justeret volumen, basrespons, delefrekvens og fase, kan være lidt af et helvede at få på plads.

Derfor findes der en del subwoofere med baskorrektion, som her, hvor en mikrofon kobles til, og så tager computeren sig af baskorrektion og alle justeringer, som er nødvendige. Automatisk. Men du kan selvfølgelig lave ændringer i opsætningen efterfølgende.Med Perfect Bass Kit (PBK) tilsluttet Dynamo 1500X, tjekkes basresponsen og akustikken i rummet, og computeren laver tilpasninger, som gør det muligt at få kontrolleret og sammenhængende bas ned til 20 Hz. Hvilket er dybere end de laveste frekvenser fra en kontrabas eller et koncertflygel.

Dynamo 1500X har desuden manuel indstilling på bagsiden, og den 650 w kraftige sub, som er 46 x 42 x 45 cm og vejer 23,7 kilo, kan sættes op med det 15-tommer store baselement, enten pegende nedad eller fremad.

Alt efter hvad der passer bedst. For maksimal effekt af dybbassen, for eksempel til musik, kan det være en fordel at placere sub`en med baselementet nedad. Så kan man opnå jævnere basrespon, da sub´en gøres mindre afhængig og påvirkelig af vægge i nærheden. Mens placering af elementet fremad kan give lidt ekstra tryk i maven og passer til hjemmebiografen.Uanset placering kan Dynamo 1500X kobles fra gulvet, og dermed dæmpe resonanser, med store fødder med pigge, som også sørger for, at den står fast, når baselementet arbejder på sit maksimale.

Dynamo 1500X leveres i glans eller mat sort lak.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top