TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Fleksibel subwoofer med baskorrektion

MartinLogan har gjort det nemmere at få bedre lyd og mere dybbas med Dynamo 1500X. Tjek hvordan her.

forfatter
Publiceret 21/12/2012 - 11:10

Lidt ekstra bas gør underværker for lyden. Hvis man tilslutter en subwoofer til anlægget og deler bassen mellem højttalerne og sub´en, således at højttalerne spiller lidt mindre af dybbassen, kan man faktisk få endnu bedre lydkvalitet. Ikke bare mere dybbas.

Men det er desværre ikke så nemt at få til at ske. En sub kræver at blive placeret rigtigt i rummet, og at få justeret volumen, basrespons, delefrekvens og fase, kan være lidt af et helvede at få på plads.

Derfor findes der en del subwoofere med baskorrektion, som her, hvor en mikrofon kobles til, og så tager computeren sig af baskorrektion og alle justeringer, som er nødvendige. Automatisk. Men du kan selvfølgelig lave ændringer i opsætningen efterfølgende.Med Perfect Bass Kit (PBK) tilsluttet Dynamo 1500X, tjekkes basresponsen og akustikken i rummet, og computeren laver tilpasninger, som gør det muligt at få kontrolleret og sammenhængende bas ned til 20 Hz. Hvilket er dybere end de laveste frekvenser fra en kontrabas eller et koncertflygel.

Dynamo 1500X har desuden manuel indstilling på bagsiden, og den 650 w kraftige sub, som er 46 x 42 x 45 cm og vejer 23,7 kilo, kan sættes op med det 15-tommer store baselement, enten pegende nedad eller fremad.

Alt efter hvad der passer bedst. For maksimal effekt af dybbassen, for eksempel til musik, kan det være en fordel at placere sub`en med baselementet nedad. Så kan man opnå jævnere basrespon, da sub´en gøres mindre afhængig og påvirkelig af vægge i nærheden. Mens placering af elementet fremad kan give lidt ekstra tryk i maven og passer til hjemmebiografen.Uanset placering kan Dynamo 1500X kobles fra gulvet, og dermed dæmpe resonanser, med store fødder med pigge, som også sørger for, at den står fast, når baselementet arbejder på sit maksimale.

Dynamo 1500X leveres i glans eller mat sort lak.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend