Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Flagskib fra Von Schweikert

Von Schweikert Audio lancerer nye high-end-højttalere, i form af VR-100XS. Prisen er på knap en million…

Skrevet af / 29/11/2012 - 14:58
Flagskib fra Von Schweikert

De nye VR-100XS højttalere vejer over 225 kilo… pr. styk! Tal om massive byggespecifikationer! 180 cm på strømpefødder rager de to tårne lige så højt op som Arnold Schwarzenegger og sammen med de to uafhængige subwoofere med hver deres 15-tommer og 1.600 watt Klasse D forstærkning, tipper vi på, at de også slår lige så hårdt som The Terminator.

Sandwich
Alle elementerne er speciallavet, med membraner af en speciel sandwichkonstruktion af magnesium, aluminium, polyester og keramik. Alt for at gøre membranerne stive og meget lette, uden at tilføre deres egen klang til musikken. Til og med er bånddiskanterne er sandwichkonstruktioner, da af magnesium og aluminium, med et tyndt lag polyester bag for at forhindre metallisk ringen.

Von Schweikert Audio hævder, at de nye højttalerelementer har en transientrespons, som er alle de andre elementer, de har testet, overlegne. Med andre ord de hurtigste og mest dynamiske.

Effektive elementer
Elementerne bruger magneter af alnico (sammensat af aluminium, nikkel og kobolt) og neodym, som skal være meget effektive og med et lineært magnetfelt for mest mulige effektive drift af spolen. Von Schweikert hævder faktisk 10 gange lavere motorforvrængning i deres højttalerelementer, som resulterer i en meget renere lyd.

Von Schweikert har deres eget princip de kalder Low Frequency Alignment, som skal sørge for, at basresponsen er helt jævn, ned til en 1,5 dB tolerance, uanset hvor i rummet du sidder eller står. For at det kan ske, bruges DSP-korrektion i subwooferforstærkerne sammen med fire baselementer med justerbar fase og tidsforsinkelse.

Dipol
Med to elementer placeret på bagsiden er VR-100 tårnene dipole over 1.000 Hz, med justerbart lydniveau fra de bagerste elementer, således at du kan tilpasse højttalerne bedst mulig til placering og akustikken i rummet.

Og så var der det med at hoste op med en million…

vonschweikertaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&O tror på CD

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

0
Lyd & Billede
Scroll to Top