Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ferrari Purosangue med Burmester 3D-lyd

Denne får du leveret med et lydsystem fra Burmester.

Skrevet af / 05/02/2024 - 15:00
Ferrari Purosangue med Burmester 3D-lyd

Lyden fra Burmester-anlægget overdøves fuldstændigt, når den voldsomme V12 motor starter og brølet fra de 12 cylindre presses ud af de bageste udstødningsrør. Ferrari Purosangue er noget af et syn – ikke mindst i farven Argento Nürburgring. Desværre yder billederne hverken farven eller designet retfærdighed. Proportionerne kommer først til deres ret, når man ser den live.

Ferraris første femdørs firesæders kommer med et Burmester-lydsystem, og det har faktisk en dedikeret live-indstilling. Det har også andre indstillinger, som for eksempel en tre-bånds eq.

(Foto: Lasse Svendsen)

Ferrarien har 21 højttalere med en samlet effekt på 1.420 watt. De er placeret overalt, og der er 3D-højttalere i loftet og flere højttalerenheder i dørene. Subwooferen er naturligvis skjult, og både den og de øvrige højttalere er udviklet af Burmester specielt til Ferrari Purosangue.

(Foto: Lasse Svendsen)

Burmester har skabt versioner af sin egen bånddiskant til Ferrari, og i modsætning til, hvad der er normalt i en bil, har Burmester valgt analoge forstærkerkredsløb til alle højttalerne, undtagen basenhederne, som drives af et digitalt forstærkerkredsløb.

Det første indtryk af systemet er en enorm kraft og klarhed, som kombineret med massiv baskontrol let fylder Ferraris kabine.

Passageren kan styre musikken fra en dedikeret skærm i instrumentbrættet. Her kan man vælge lydkilde og tilpasse lydbilledet til sin egen smag.

3D-høyttalere i loftet. (Foto: Lasse Svendsen)

Der er flere forprogrammerede lydtilstande: Pure, Live, Comfort, Surround, 3D Surround, Precise Bass og Stage Plus, som kan vælges med et tryk på skærmen. 3D Surround er måske ikke så velegnet til triojazz som til stadionrock, og hvis du vil have den reneste lyd uden tuning, skal du vælge Pure.

Læs også 612 hestekræfter og 1550 watt! En brølende V8’er eller velklingende musik? Med AMG-versionen af Mercedes GLE kan du frit vælge imellem gaspedalen og volumenkontrollen.

En VIP-indstilling flytter lydbilledet til en valgt passager eller føreren og optimerer lydbilledet til det valgte sæde.

Læs også Den bedste lyd på fire hjul Hvis der står en Bentley på din indkøbsliste, så sørg for at få Naim-anlægget med. Det vil du ikke fortryde.

Burmester-systemet i Purosangue er tydeligvis tunet anderledes end Burmester i Mercedes og Porsche. Her er jeg lidt usikker på, hvor Purosangue placerer sig. I en Porsche Taycan er Burmester indstillet til kraft, dynamik og knivskarp præcision. Mens Burmester i en Mercedes eller Maybach har en varmere lyd med mere vægt på at lyde behagelig, snarere end overvældende – over tid.

(Foto: Lasse Svendsen)

For de fleste af os er det måske af akademisk interesse, hvor god lyden er i en Ferrari Purosangue. Den er for det meste udsolgt, koster lige så meget som et mindre hus, og ventelisterne er lange.

Men når man befinder sig i det øverste lag, så hører det naturligvis med, at også lydsystemet kommer fra øverste hylde.

Bagsædepassagererne får også Burmester-højttalere, også i loftet. (Foto: Lasse Svendsen)

Burmester er standard på de biler, der bliver leveret i fremtiden, så muligheden for at nyde Burmesters 3D-system i en Ferrari er bestemt til stede.

Spørgsmålet er bare, om lyden fra Burmester kan overgå lyden fra V12’eren…

IMG_0323 IMG_0321 IMG_0347
<
>
(Foto: Lasse Svendsen)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Ny topmodel i Regas MM pickup-serie

Gennemsigtig kassetteafspiller vækker begejstring

Kompakt streaming-forstærker

Forstærkeren "ingen" har råd til

Airplay: Lossless, så lossy, så lossless igen

Måske mangler du sådan en?

Får længe ventede funktioner

Rekord i antal højttalere

Ny pickup-generation fra Rega

Forbedring af flagskibet

Ny streamer fra McIntosh

Billig og god musikstreamer fra FiiO?

Scroll to Top