Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ferrari Purosangue med Burmester 3D-lyd

Denne får du leveret med et lydsystem fra Burmester.

Skrevet af / 05/02/2024 - 15:00
Ferrari Purosangue med Burmester 3D-lyd

Lyden fra Burmester-anlægget overdøves fuldstændigt, når den voldsomme V12 motor starter og brølet fra de 12 cylindre presses ud af de bageste udstødningsrør. Ferrari Purosangue er noget af et syn – ikke mindst i farven Argento Nürburgring. Desværre yder billederne hverken farven eller designet retfærdighed. Proportionerne kommer først til deres ret, når man ser den live.

Ferraris første femdørs firesæders kommer med et Burmester-lydsystem, og det har faktisk en dedikeret live-indstilling. Det har også andre indstillinger, som for eksempel en tre-bånds eq.

(Foto: Lasse Svendsen)

Ferrarien har 21 højttalere med en samlet effekt på 1.420 watt. De er placeret overalt, og der er 3D-højttalere i loftet og flere højttalerenheder i dørene. Subwooferen er naturligvis skjult, og både den og de øvrige højttalere er udviklet af Burmester specielt til Ferrari Purosangue.

(Foto: Lasse Svendsen)

Burmester har skabt versioner af sin egen bånddiskant til Ferrari, og i modsætning til, hvad der er normalt i en bil, har Burmester valgt analoge forstærkerkredsløb til alle højttalerne, undtagen basenhederne, som drives af et digitalt forstærkerkredsløb.

Det første indtryk af systemet er en enorm kraft og klarhed, som kombineret med massiv baskontrol let fylder Ferraris kabine.

Passageren kan styre musikken fra en dedikeret skærm i instrumentbrættet. Her kan man vælge lydkilde og tilpasse lydbilledet til sin egen smag.

3D-høyttalere i loftet. (Foto: Lasse Svendsen)

Der er flere forprogrammerede lydtilstande: Pure, Live, Comfort, Surround, 3D Surround, Precise Bass og Stage Plus, som kan vælges med et tryk på skærmen. 3D Surround er måske ikke så velegnet til triojazz som til stadionrock, og hvis du vil have den reneste lyd uden tuning, skal du vælge Pure.

Læs også 612 hestekræfter og 1550 watt! En brølende V8’er eller velklingende musik? Med AMG-versionen af Mercedes GLE kan du frit vælge imellem gaspedalen og volumenkontrollen.

En VIP-indstilling flytter lydbilledet til en valgt passager eller føreren og optimerer lydbilledet til det valgte sæde.

Læs også Den bedste lyd på fire hjul Hvis der står en Bentley på din indkøbsliste, så sørg for at få Naim-anlægget med. Det vil du ikke fortryde.

Burmester-systemet i Purosangue er tydeligvis tunet anderledes end Burmester i Mercedes og Porsche. Her er jeg lidt usikker på, hvor Purosangue placerer sig. I en Porsche Taycan er Burmester indstillet til kraft, dynamik og knivskarp præcision. Mens Burmester i en Mercedes eller Maybach har en varmere lyd med mere vægt på at lyde behagelig, snarere end overvældende – over tid.

(Foto: Lasse Svendsen)

For de fleste af os er det måske af akademisk interesse, hvor god lyden er i en Ferrari Purosangue. Den er for det meste udsolgt, koster lige så meget som et mindre hus, og ventelisterne er lange.

Men når man befinder sig i det øverste lag, så hører det naturligvis med, at også lydsystemet kommer fra øverste hylde.

Bagsædepassagererne får også Burmester-højttalere, også i loftet. (Foto: Lasse Svendsen)

Burmester er standard på de biler, der bliver leveret i fremtiden, så muligheden for at nyde Burmesters 3D-system i en Ferrari er bestemt til stede.

Spørgsmålet er bare, om lyden fra Burmester kan overgå lyden fra V12’eren…

IMG_0323 IMG_0321 IMG_0347
<
>
(Foto: Lasse Svendsen)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

Smukke rørforstærkere fra Jadis

Vanvittig forstærker fra Linn

WaveLab 12: Den største opdatering nogensinde

Vild, vildere, Goldmund

0
Scroll to Top