TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Fed forstærker med digitale indgange

Rotel RA-1570 er en ny integreret forstærker, med fire digitale og en USB-indgang. Helt i tråd med moderne tider. Kraftig er den også.

forfatter
Publiceret 03/05/2013 - 11:37

De fleste, som har ejet en Rotel-forstærker, vil kunne skrive under på, at det er solide og vellydende sager. De gør det altid godt i vore tests, derfor er vi ekstra spændte på RA-1570. En 2 x 120 w kraftig integreret forstærker. Med fire digitalindgange til digitale lydkilder som for eksempel tv, kabel-tv modtager, DAB-radio og laptop. Den har to koaksiale og to optiske digitalindgange og en USB-indgang, som alle kan vælges fra fronten eller fjernbetjeningen.

På fronten er der desuden et USB-stik til opladning og tilslutning af tablet, smartphone eller iPod.

Forstærkeren har en 24-bit/192 kHz digitalkonverter (Wolfson VW8740), som stort set er standard i vore dage, og den analoge del af forstærkeren er dyr med en massiv strømforsyning.

Specielt udvalgte højkapacitets kondensatorer og en stor ringkernetrafo skal give nok og ikke mindst stabile strømleverancer. Også når forstærkeren er under pres. Foruden digitale og almindelige analoge indgange har RA-1570 også et par balancerede XLR-indgange til lydkilder med balanceret lydudgang.

RCD1750

I samme serie kommer også en ny cd-afspiller, RCD-1570. Den bruger samme 24-bits digitalkonverter som forstærkeren og har, i lighed med førnævnte, specielt udvalgte komponenter som spændingsregulatorer, kondensatorer, modstander og strømforsyningskomponenter.

Afspilleren har balancerede udgange og passer således godt sammen med forstærkeren.

RA-1570 og RCD-1570 er begge til salg i løbet af maj. Prisen kender vi endnu ikke.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Endelig fylder Burmester hullet med 218 og 216 Det tog sin tid, men nu er to nye forstærkere klar.
Mød ARNE Svenske Engström laver deres første integrerede forstærker.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på High End-messen i München.
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend