Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

DS Audio Master3 fotoelektrisk pickup

DA Audio laver pickuper som ingen andre. Og nu er der kommet en ny topmodel. Prisen er også af en anden verden.

Skrevet af / 15/11/2023 - 12:21
DS Audio Master3 fotoelektrisk pickup

Så godt som alle pickuper er enten af moving magnet-typen eller moving coil-typen. Og begge bygger på elektromotorisk induktion. Og så er der japanske DS Audio, de gør tingene på deres helt egen måde.

Deres pickuper er nemlig optiske og fungerer ved at fotoceller aflæser nålearmens vibrationer. Vi har tidligere testet DS Audio DS-002, og vores pladespillerekspert Lasse Svendsen var begejstret og kaldte lyden fra den meget kostebare pickup sensationel.

(Foto: DS Audio)

Nu har DS Audio opgraderet teknologien og sendt en ny modelgeneration på gaden. Den nye model, der har fået navnet DS Audio Master3, kan blandt andet prale af separate LED’er og fotoceller for hver kanal. Nålearmen, som den micro ridge-slebne diamant er monteret på, er også af diamant.

Læs også Lysende vinylrevolution Teknikken er måske gammel, men lyden fra denne optiske pickup er revolutionerende frisk.

Man behøver ikke en RIAA-indgang på sin forstærker for at tilslutte den optiske pickup. Signalforstærkning og udretning af frekvensgang varetages af den tilhørende DS Master3 equalizer, der er mindst lige så ekstremt opbygget som pickupen. Equalizeren er opbygget som dual mono, og den rummer ikke mindre end seks solide transformatorer. Hvilket bringer vægten op på 23 kg!

Du skal selvfølgelig have en ordentlig equalizer til pickupen. (Foto: DS Audio)

DS Master3 koster USD 9500 (knap 70.000 kroner). Og det er ikke medregnet DS Master3 equalizer. Den koster USD 17.500 (godt 150.000 kroner). Vi er altså oppe i klassen for en fornuftig elbil. Og så skal prisen på en pladespiller stadig lægges oveni. Men så er der også tale om håndbygget japansk kvalitet.

Selv om DS Master3 er en kraftig opgradering i forhold til de to tidligere generationer, er det faktisk ikke korrekt, at den er topmodel. DS Audio har en model, Grand Master Extreme, der er langt vildere. Her er nålen og nålearmen udformet af ét stykke diamant! Prisen på pickupen alene er USD 22.500!

Mere info: DS Audio

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Billig og god musikstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Cambridge-streamer får opdatering

Harman åbner dansk lydforskningscenter

Kompakt streamingforstærker

Rega lover en ny pickup-æra

Små detaljer eliminerer støj

Bambusspiller fra Lenco

Revuelto får bedre lyd

Streamer og streamingforstærkere fra Arcam

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Scroll to Top