High-end

Når Gryphon udsender en ny forstærker, spidser vi ører i dobbelt forstand. For de plejer at være værd at vente på.
forfatter

Flemming E. Rasmussen og hans team har ikke for vane at lancere nye produkter i tide og utide bare for at holde kunderne ti ilden. De laver kun noget nyt, hvis det er bedre end før, og derfor har det taget syv år at udskifte den integrerede forstærker Atilla fra 2009.

Den måde, de har gjort det på, er så genial, som den er enkel. Man tager en Gryphon Diablo 300, en voldsomt god integreret forstærker på 300 W, og skræller så mange komponenter væk, som der skal til, krymper derpå kabinettet og prisen, men bevarer teknikken – og sandsynligvis lyden – og kalder den Diablo 120.

Foto: Gryphon
Foto: Gryphon

Hvilket netop er, hvad man har valgt at kalde den 120 W kraftige lillebror til Diablo 300.

Testen af Diablo 300 kan du læse her

Det ligner en mindre udgave af den store, men der er stadig 60.000 uF ladekapacitet per kanal, og en 1.200 VA Holmgren-tramsformator, der fodrer forstærker med strøm nok til at levere 2 x 440 W 2 ohm. Det skulle række til det meste.

Foto: Gryphon
Foto: Gryphon

Resten, fra inderst til yderst, er også som den store Diablo, og ligesom Diablo 300 kan Diablo 120 udstyres med en digitalkonverter via et modul, der monteres i forstærkeren.

DAC-modulet er baseret på Gryphon Calliope, og understøtter filer på 32-bit/384 kHz, og har fire indgange, herunder USB. Alternativt kan den udstyres med pladespillerindgang til MM- og MC-pickup.

Prisen er ikke kendt, men den er i hvert fald billigere end de 300’eren, og det klart, at vi skal teste den.

rt vi skal teste 120-en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.