Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

DJ-CD-afspiller skal erstatte laptop`en

Pioneers nye CD-afspiller for DJ´s har en målsætning om at erstatte laptop´en i DJ-boksen.

Skrevet af / 10/09/2012 - 10:02
DJ-CD-afspiller skal erstatte laptop`en

Da DJ´s fik deres første CD-afspillere i midten af 90´erne, blev de kun adopteret af spillesteder, som ikke tog diskjockey-professionen så seriøst, men som havde brug for en dobbeltafspiller de kunne crossfade imellem. Ti år senere var CD-afspillerne blevet så sofistikerede, at de kunne give seriøse DJ´s muligheder for at tage professionen et skridt længere, end de kunne med analoge pladespillere. Alligevel, går du til hip-hop koncert i dag, er sandsynligheden stor for, at DJ´en enten står der med to analoge pladespillere eller en laptop. Sidstnævnte er også meget populær blandt band indenfor elektropop, electronica og techno. Og ikke mindst på spillesteder, hvor der danses.

USB-indgange
Pioneer håber med deres nye CDJ-2000 Nexus for alvor at sætte CD-afspilleren tilbage på DJ-kortet. Ikke mindst fordi den har en del funktioner, som man indtil nu kun har fået med laptop´en. Såsom et grafisk brugergrænsesnit, som viser musiksporenes lydkurve, mulighed for at bladre i filmapper og ikke mindst USB-indgang, som lader DJ´en have hele musiksamlingen med sig på en bærbar harddisk eller memorystick og afspille filerne gennem CD-afspilleren.

Trådløs musik fra smartphonen
En anden ekstrem smart nyhed er, at dette er verdens første CD-afspiller, som lader DJ´en få adgang til musikken på sin smartphone eller tablet via Wi-Fi eller USB. Ud over at læse CD´er, USB-hukommelse, SD-kort og bærbarer harddiske, kan CDJ-2000 Nexus altså lægge musik i spillekøen direkte fra smartphonen – enten DJ´ens egen, sin vens eller til og med fra telefonen fra en i publikum (til en del klub-DJ´s forargelse, hvis vedkommende hader at klubgæsterne kommer med lytterønsker).

Mange muligheder
Med det indbyggede musikprogram Rekordbox kan du desuden tagge musikken, sætte looppunkter og lave spillelister på samme måde som i de populære DJ-programmer Serato og Traktor Scratch til Windows eller Mac. Herudover findes en Rekordbox iOS-app, som lader dig forberede dine koncertsæt off-line og overføre data senere. Automatisk beatsynkronisering gør det desuden muligt at synkronisere op til fire afspillere – ikke så populært hos traditionalister, men en drøm for den nye generation af DJ´s, som aldrig lærte at beatmatche manuelt.

Pioneers Traffic Light-funktion viser hvilke spor der deler mange fællestræk, for eksempel toneart. Et 6.1 tommers display med fuld farvedybde giver desuden et grafisk brugergrænsesnit, som man tidligere kun fik med en laptop, herunder mulighede for at bladre i spillelister, coverbilleder zoombare lydkurver med looppunkter, downbeat-markeringer og detaljerede data om tone (pitch) og tempo (bpm).

Se Pioneer CDJ-2000 Nexus i aktion her:

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Gæt hvad dette er!

Scroll to Top