TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

DJ-CD-afspiller skal erstatte laptop`en

Pioneers nye CD-afspiller for DJ´s har en målsætning om at erstatte laptop´en i DJ-boksen.

forfatter
Publiceret 10/09/2012 - 10:02

Da DJ´s fik deres første CD-afspillere i midten af 90´erne, blev de kun adopteret af spillesteder, som ikke tog diskjockey-professionen så seriøst, men som havde brug for en dobbeltafspiller de kunne crossfade imellem. Ti år senere var CD-afspillerne blevet så sofistikerede, at de kunne give seriøse DJ´s muligheder for at tage professionen et skridt længere, end de kunne med analoge pladespillere. Alligevel, går du til hip-hop koncert i dag, er sandsynligheden stor for, at DJ´en enten står der med to analoge pladespillere eller en laptop. Sidstnævnte er også meget populær blandt band indenfor elektropop, electronica og techno. Og ikke mindst på spillesteder, hvor der danses.

USB-indgange
Pioneer håber med deres nye CDJ-2000 Nexus for alvor at sætte CD-afspilleren tilbage på DJ-kortet. Ikke mindst fordi den har en del funktioner, som man indtil nu kun har fået med laptop´en. Såsom et grafisk brugergrænsesnit, som viser musiksporenes lydkurve, mulighed for at bladre i filmapper og ikke mindst USB-indgang, som lader DJ´en have hele musiksamlingen med sig på en bærbar harddisk eller memorystick og afspille filerne gennem CD-afspilleren.

Trådløs musik fra smartphonen
En anden ekstrem smart nyhed er, at dette er verdens første CD-afspiller, som lader DJ´en få adgang til musikken på sin smartphone eller tablet via Wi-Fi eller USB. Ud over at læse CD´er, USB-hukommelse, SD-kort og bærbarer harddiske, kan CDJ-2000 Nexus altså lægge musik i spillekøen direkte fra smartphonen – enten DJ´ens egen, sin vens eller til og med fra telefonen fra en i publikum (til en del klub-DJ´s forargelse, hvis vedkommende hader at klubgæsterne kommer med lytterønsker).

Mange muligheder
Med det indbyggede musikprogram Rekordbox kan du desuden tagge musikken, sætte looppunkter og lave spillelister på samme måde som i de populære DJ-programmer Serato og Traktor Scratch til Windows eller Mac. Herudover findes en Rekordbox iOS-app, som lader dig forberede dine koncertsæt off-line og overføre data senere. Automatisk beatsynkronisering gør det desuden muligt at synkronisere op til fire afspillere – ikke så populært hos traditionalister, men en drøm for den nye generation af DJ´s, som aldrig lærte at beatmatche manuelt.

Pioneers Traffic Light-funktion viser hvilke spor der deler mange fællestræk, for eksempel toneart. Et 6.1 tommers display med fuld farvedybde giver desuden et grafisk brugergrænsesnit, som man tidligere kun fik med en laptop, herunder mulighede for at bladre i spillelister, coverbilleder zoombare lydkurver med looppunkter, downbeat-markeringer og detaljerede data om tone (pitch) og tempo (bpm).

Se Pioneer CDJ-2000 Nexus i aktion her:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend