TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Digitalkonverter fra Bryston

Bryston fejrer sin 50-årsdag med den nye digitalkonverter BDA-2

forfatter
Publiceret 12/12/2012 - 12:25

Billige produkter får du ikke fra Bryston, og digitalkonverteren BDA-2 er ingen undtagelse. Selvom 20.000 kroner faktisk er i den lave ende af, hvad den canadiske high-end producent har i sit sortiment.

Konverteren bygger på sin forgænger BDA-1, men nu sker konverteringen med to 32-bit DAC-sensorer fra AKM, hvor forgængeren brugte to 24-bit sensorer af typen Cirrus Logic CS4398.

Endvidere benytter Bryston BDA-2 diskrete Klasse A kredse samt separate strømforsyninger til de analoge og digitale kredse for at undgå forstyrrelser mellem disse. Alt for at tage bedst mulig hånd om det digitale signal på vej mod at blive analogt.

Højopløst
USB-konvertering sker nu asynkront med 24-bit /192 kHz, hvor forgængeren var begrænset til 96 kHz. Fordelen med højere samplingsfrekvens er først og fremmest at få skubbet digitalstøj så langt op i frekvens, at man kan bruge et tyndere digitalfilter. Det digitale filter, som skal bevare de musikalske frekvenser, mens det filtrerer alt over disse bort, fremkalder faseforskydninger også nedad i det hørbare område (under 20 kHz), hvis det er for stejlt. Derfor er der en pointe i at lave filteret så tyndt som muligt. Om man derimod kan høre forskel på 96 kHz og 192 kHz er vi ikke lige så overbeviste om, som at man klart hører forskel på 44,1 kHz (CD-kvalitet) og 96 kHz. Men har man først betalt for 192 kHz lydfiler fra for eksempel HDtracks.com, så er det rart at vide, at man får dekodet dem uden forringelser.

Digitalkonverteren BDA-2 har både USB, koaksiale og optiske indgange foruden balanceret AES/EBU (XLR). Analoge lydudgange består i både balaceret XLR såvel som ubalanceret RCA. Softwaren kan opgraderes via gammeldags, men funktionel, RS-232. Det vi savner, er volumenkontrol. Det betyder, at BDA-2 ikke kan kobles direkte til et par aktive højttalere eller en effektforstærker, men du desuden behøver en forforstærker.

www.htp.dk

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend