Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Digitalkonverter fra Bryston

Bryston fejrer sin 50-årsdag med den nye digitalkonverter BDA-2

Skrevet af / 12/12/2012 - 12:25
Digitalkonverter fra Bryston

Billige produkter får du ikke fra Bryston, og digitalkonverteren BDA-2 er ingen undtagelse. Selvom 20.000 kroner faktisk er i den lave ende af, hvad den canadiske high-end producent har i sit sortiment.

Konverteren bygger på sin forgænger BDA-1, men nu sker konverteringen med to 32-bit DAC-sensorer fra AKM, hvor forgængeren brugte to 24-bit sensorer af typen Cirrus Logic CS4398.

Endvidere benytter Bryston BDA-2 diskrete Klasse A kredse samt separate strømforsyninger til de analoge og digitale kredse for at undgå forstyrrelser mellem disse. Alt for at tage bedst mulig hånd om det digitale signal på vej mod at blive analogt.

Højopløst
USB-konvertering sker nu asynkront med 24-bit /192 kHz, hvor forgængeren var begrænset til 96 kHz. Fordelen med højere samplingsfrekvens er først og fremmest at få skubbet digitalstøj så langt op i frekvens, at man kan bruge et tyndere digitalfilter. Det digitale filter, som skal bevare de musikalske frekvenser, mens det filtrerer alt over disse bort, fremkalder faseforskydninger også nedad i det hørbare område (under 20 kHz), hvis det er for stejlt. Derfor er der en pointe i at lave filteret så tyndt som muligt. Om man derimod kan høre forskel på 96 kHz og 192 kHz er vi ikke lige så overbeviste om, som at man klart hører forskel på 44,1 kHz (CD-kvalitet) og 96 kHz. Men har man først betalt for 192 kHz lydfiler fra for eksempel HDtracks.com, så er det rart at vide, at man får dekodet dem uden forringelser.

Digitalkonverteren BDA-2 har både USB, koaksiale og optiske indgange foruden balanceret AES/EBU (XLR). Analoge lydudgange består i både balaceret XLR såvel som ubalanceret RCA. Softwaren kan opgraderes via gammeldags, men funktionel, RS-232. Det vi savner, er volumenkontrol. Det betyder, at BDA-2 ikke kan kobles direkte til et par aktive højttalere eller en effektforstærker, men du desuden behøver en forforstærker.

www.htp.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top