TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Diamanthøjttaleren

Den lille Raidho C1.1 er en af de bedste højttalere, vi har hørt. Nu kommer en ny version med diamantmembran!

forfatter
Publiceret 03/01/2013 - 13:06

Jep, du læste rigtigt, diamant. Raidho har leget og eksperimenteret sig frem til en membrantype, som ikke bare bruger diamantstruktur, men faktisk er lavet på samme måde, som naturen selv laver diamanter. Well, i hvert fald næsten. Mens naturens egne diamanter er klare, når de er slebet og forædlet, er industrielle diamanter ikke gennemsigtige og kan desuden formes til foretrukken størrelse og tykkelse.

Samtidig med at man beholder den triangelformede krystalstruktur, som er med til at gøre diamanten så hård.

Raidho har tidligere brugt en hård keramisk aluminiumoksidstruktur på deres membraner.

Den gamle membranstruktur har en hårdhed på 9 på Morhs skala for hårdhed, mens diamant havner på 10. Ikke store forskelle måske, men skalaen er ikke logaritmisk, og diamant er faktisk 140 gange hårdere end den keramiske struktur i membranen i C1.1.

Det betyder, at man kan flytte resonansfrekvensen over 20 kHz og dæmpe den med mere end 36 dB, således at den ikke påvirker membranens egenskaber negativt og farver lyden.

Diamantlaget på membranen i D1 (se billedet), D2 og D3 er ”skudt” på en keramisk overflade med en hastighed omtrent på linje med lys og lægger et 10 mikrometer lag på den keramiske overflade. Således har Raiho klaret at lave en let, stiv og død membranoverflade, næsten blottet for resonanser og hørbare farvninger.

Raidhos diamantserie præsenteres på CES 2013 i Las Vegas og estimeret pris for D1 er 25.500 USD i sort og 28.500 USD i valnød, med stativer.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend