TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Det glade vanvid!

Forstærkeren Pivetta Opera Only leverer 160.000 watt - og vejer 1,5 ton!

forfatter
Publiceret 11/04/2013 - 12:14

Udviklingsomkostningerne til forstærkeren Opera Only har beløbet sig til 1,5 millioner euro eller godt over 11 millioner kroner. Kun én er lavet indtil nu, og den er ikke til salg. Det er derimod modellen, den er bygget på, Opera One, som kan købes til omkring 3 millioner kroner (490.000 dollar) gennem den verdensomspændende distributør af ekstremt dyre hi-fi produkter, HigherFi.

I standby-modus er Opera Only en lukket, 12-sidet cylinder.
I standby-modus er Opera Only en lukket, 12-sidet cylinder.

6 kanaler
Opera Only er en 6-kanals forstærker. Hvilket betyder, at du for eksempel kan drive fem højttalere plus en passiv subwoofer med 20.000 superpotente watt til hver. Eller den kan kobles i stereo, da med 80.000 watt til hver kanal. Nok til at lave en sonisk dødsstråle, vil jeg tro!

Dette er ikke forstærkeren, du køber, hvis du skal drive et par kompakte stativhøjttalere. Ganske vist kan du, men med tanke på, at forstærkeren alene er 2,5 meter høj, lige så høj som verdens højeste nulevende mand, ville det virke en smule mærkeligt…

1,5 ton
Lad os for argumentets skyld gå ud fra, at du kunne købe den, og at du har råd. Hvor skal bæstet stå? Underforstået at du har loftshøjde nok til de 2,5 meter, er der alligevel en lille detalje, hvad vægten angår. 1,5 ton vejer den, hvilket betyder, at den må stå på stabil grund. Med andre ord i kælderen.

Chefkonstruktør og grundlægger Andrea Pivetta poserer stolt med sit nye bæst.
Chefkonstruktør og grundlægger Andrea Pivetta poserer stolt med sit nye bæst.

800 ampere
Når alt så er på plads, er det bare at tilslutte den. Men en forstærker producerer ikke mere kraft end den får ind. Det betyder, at du behøver et vanvittigt kraftværk. Nærmere bestemt et 240 eller 400 volts lysnet, kapabelt til at levere vanvittige 800 ampere! Skulle du ikke have det tilgængeligt, er det muligt at bruge forstærkeren med et almindeligt lysnet, men da yder den også kun 3.000 watt.

Stort bæst
Når forstærkeren står i standby, er den 1,9 meter høj, 12-siddet cylinder, med en diameter på 1,25 meter. Tænd den, og den åbner sig, deler sig i seks dele og hæver sig op i sin fulde højde – og en diameter på 1,85 meter.

Forstærkeren vil blive vist frem på High End-messen i München 9.-12. maj i år.

Dette er det glade vanvid.

For mere info:
onlycreative.it

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend