Denon er på high-end-banen igen

Med indbygget DAC og dyre komponenter vil Denon lege med i den tunge ende igen.

Foto: Denon

Det er måske ikke alle, der husker det. Men Denon har en lang og stolt tradition for high-end-hi-fi. I den analoge tidsalder skabte de fantastiske forstærkere, kassettebåndoptagere, pladespillere og højttalere. Senere lavede de cd-afspillere med fornem teknik, og det japanske marked er så priviligeret, at man her har adgang til det bedste fra Denon.

Helt så heldige har vi ikke været, men måske den nye PMA-2500NE kan lave om på dette.

Foto: Denon

Den integrerede stereoforstærker har indbygget højtopløst DAC og Denon ultra-high-current-MOS-FET (udgangstransistorer), så der er tænkt på både analoge og digitale lydkilder.

Print og komponenter er afskærmede og opbygget i moduler, der er mekanisk dæmpede for lavest mulig interferens og støj. Forstærkeren har to transformatorer, der leverer strøm til effekttrinets to kanaler.

Foto: Denon

Forstærkerens indbyggede DAC arbejder med 384 kHz og 32-bit, og understøtter DSD-filer op til 11,2 MHz. Den er med andre orde temmelig fremtidssikret, og afspiller alt fra MP3 til højtopløste musikfiler.

Som man kan se på billedet af bagsiden, har den flere digitale indgange, men der er også analoge indgange, herunder pladespillerindgang til MM- og MC-pickup’er.

Foto: Denon

Forstærkeren leverer 2 x 80 W i 8 ohms belastning og 160 W i 4 ohm. Og Denons forstærkere har ikke tradition for at lide af åndenød på grund af ringe effekt.

En af de nærmeste konkurrenter er Hegels fine H160, som også har indbygget DAC. Den har vi også testet.

Foto: Denon)

Samtidig med forstærkeren kommer Denon også med en ny SACD-afspiller, DCD-2500NE. Det spiller cd’er og SACD’er, og understøtter DSD filer (2,8 MHz / 5,6 MHz), samt afspilning af brændte cd’er med musikfiler op til 192 kHz/24 bit.

Jeg tror minsandten, at det er på tide at bestille et eksemplar til test…

Les videre
Exit mobile version