Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Dan D’Agostino Momentum MxV integreret

Til en stiv pris.

Skrevet af / 02/12/2023 - 11:05
Dan D’Agostino Momentum MxV integreret

De, der har fulgt med, vil vide, at Dan D’Agostino engang var synonym med kraftige forstærkere i sobre grå kabinetter med KRELL på frontpanelet.

Det er længe siden, og manden er for længst væk fra Krell, som siden har gennemgået en ørkenvandring, der sjældent er set i hi-fi-branchen.

Men gourmeten, vinkenderen og legenden D’Agostino har ikke givet op. For et par år siden startede han D’Agostino Master Audio Systems. Og de er ikke til at spøge med.

Momentum MxV for eksempel.

(Foto: D’Agostino)

Forstærkeren er på ingen måde hverken grå eller kedelig. Den 50 kg tunge integrerede forstærker er, som mange andre fra D’Agostino, bygget op omkring et symmetrisk balanceret kredsløb og er modulopbygget, så man kan tilføje de indgange, man har brug for.

Den kan både udstyres med et digitalt modul, som giver dig digitale indgange og streaming, eller et phono-trin.

 

(Foto: D’Agostino)

En af grundene til den høje vægt er en 2.000 VA lineær ringkernetransformer og et todelt chassis, hvor strømforsyningen med 60.000 mikrofarad kondensatorkapacitet er placeret i en base, som forbindes til forstærkeren på toppen. Den integrerede forstærker leverer 250 W pr. kanal i 8 ohm, fordobler til 500 W i 4 ohm og fordobles igen til 1 kW i 2 ohm.

Phonomodulet er designet til moving coil-pickupper og har lidt over 60 dB forstærkning, og pickuppen kan belastes fra 100 til 47 kOhm.

Det digitale modul omfatter SPDIF koaksial og optisk indgang med USB-A, Ethernet og Wifi-streaming. Musikken kan styres med en D’Agostino DSM-app til iOS, og den understøtter Tidal med MQA-dekodning, Qobuz, PCM op til 24 bit/192 KHz og DSD op til 11,2 MHz.

Prisen på forstærkeren er ikke fastlagt, men regn med omkring en halv million uden nogen af modulerne. Læg dertil noget i retning af prisen for en mindre familiebil, hvis du installerer både digital- og phonomoduler.

(Foto: D’Agostino)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Pladespiller med indbygget forstærker

Kom til hi-fi-fest i København

Byg din egen pladespiller fra Clearaudio

DJ-look til vinylelskere

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

0
Scroll to Top