TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Cambridge Audio opgraderer trådløs pladespiller

Med den nye version Alva TT V2 virker det, som om Cambridge har fikset alt det, vi bad om. Der kommer også en billigere model.

forfatter
Publiceret 23/04/2022 - 10:00

Engelske Cambridge Audio lancerer Alva TT V2, en velkommen opgradering af deres første pladespiller i meget lang tid, Alva TT.

Chefredaktør Lasse Svendsen var mildt sagt begejstret for Alva TT, da han testede den efter nytår. Den havde stort set alt indbygget, inklusive både phono-forstærker og Bluetooth. Man kan altså tilslutte et par trådløse hovedtelefoner med aptX HD for bedre lydoverførsel. Meget vellydende var pladespilleren også.

Cambridge Audio Alva TT V2 2 scaled 1 scaled 1
Alva TT V2. (Foto: Cambridge Audio)

Blandt problemerne var, at man ikke kunne slå phono-trinet fra, at udgangssignalet var for svagt til hovedtelefoner, og at dynamikken var lige lovlig behersket.

Nu er efterfølgeren Alva TT V2 på vej i butikkerne, og det med en del opgraderinger.

Cambridge Audio Alva TT V2 5 scaled 1 scaled 1
Alva TT V2. Læg mærke til udgangen, hvor man nu kan vælge line eller phono. (Foto: Cambridge Audio)

Ny tonearm og forbedret RIAA

En helt ny tonearm med aftageligt pickuphus (headshell) gør det nemmere at opgradere til en bedre pickup.

Den indbyggede phono-forstærker (RIAA-trin) er baseret på den separate pladespillerforstærker Alva Duo og kan nu skiftes mellem line out og phono out til ekstern pladespillerforstærker. Et savn på den første. Bluetooth-senderen kan også slås fra nu, så hi-fi-purister ikke behøver at bekymre sig om ekstra støj.

Ellers er konstruktionen den samme som på førsteudgaven, som vi som nævnt rigtig godt kunne lide. Stadig med direkte drevet pladetallerken og en Alva MC-pickup med høj udgangsspænding.

Cambridge Audio Alva ST scaled 1 scaled 1
Alva ST. (Foto: Cambridge Audio)

Alva ST: Billigere remdrevet pladespiller

Ud over den forbedrede topmodel kommer der også den billigere Alva ST. Den er ligeledes remdrevet og har en 1 mm topplade i aluminium oven på en MDF-plade, adskilt af et vibrationsdæmpende lag.

Den medfølgende pickup er en Audio-Technica AT-VM95e MM, og ST har også aptX HD Bluetooth, samme tonearm og omskiftelig phono-udgang.

Cambridge Audio Alva TT V2 7 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 6 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 5 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 4 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 3 scaled 1 989x556 1
<
>
Alva TT V2. (Foto: Cambridge Audio)

Priser og tilgængelighed

Både Alva TT V2 og Alva ST er på vej ud i butikkerne i løbet af andet kvartal, og priserne bliver henholdsvis 1.999 og 999 euro.

Mere info: cambridgeaudio.com

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend