TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Cambridge Audio opgraderer trådløs pladespiller

Med den nye version Alva TT V2 virker det, som om Cambridge har fikset alt det, vi bad om. Der kommer også en billigere model.

forfatter
Publiceret 23/04/2022 - 10:00

Engelske Cambridge Audio lancerer Alva TT V2, en velkommen opgradering af deres første pladespiller i meget lang tid, Alva TT.

Chefredaktør Lasse Svendsen var mildt sagt begejstret for Alva TT, da han testede den efter nytår. Den havde stort set alt indbygget, inklusive både phono-forstærker og Bluetooth. Man kan altså tilslutte et par trådløse hovedtelefoner med aptX HD for bedre lydoverførsel. Meget vellydende var pladespilleren også.

Cambridge Audio Alva TT V2 2 scaled 1 scaled 1
Alva TT V2. (Foto: Cambridge Audio)

Blandt problemerne var, at man ikke kunne slå phono-trinet fra, at udgangssignalet var for svagt til hovedtelefoner, og at dynamikken var lige lovlig behersket.

Nu er efterfølgeren Alva TT V2 på vej i butikkerne, og det med en del opgraderinger.

Cambridge Audio Alva TT V2 5 scaled 1 scaled 1
Alva TT V2. Læg mærke til udgangen, hvor man nu kan vælge line eller phono. (Foto: Cambridge Audio)

Ny tonearm og forbedret RIAA

En helt ny tonearm med aftageligt pickuphus (headshell) gør det nemmere at opgradere til en bedre pickup.

Den indbyggede phono-forstærker (RIAA-trin) er baseret på den separate pladespillerforstærker Alva Duo og kan nu skiftes mellem line out og phono out til ekstern pladespillerforstærker. Et savn på den første. Bluetooth-senderen kan også slås fra nu, så hi-fi-purister ikke behøver at bekymre sig om ekstra støj.

Ellers er konstruktionen den samme som på førsteudgaven, som vi som nævnt rigtig godt kunne lide. Stadig med direkte drevet pladetallerken og en Alva MC-pickup med høj udgangsspænding.

Cambridge Audio Alva ST scaled 1 scaled 1
Alva ST. (Foto: Cambridge Audio)

Alva ST: Billigere remdrevet pladespiller

Ud over den forbedrede topmodel kommer der også den billigere Alva ST. Den er ligeledes remdrevet og har en 1 mm topplade i aluminium oven på en MDF-plade, adskilt af et vibrationsdæmpende lag.

Den medfølgende pickup er en Audio-Technica AT-VM95e MM, og ST har også aptX HD Bluetooth, samme tonearm og omskiftelig phono-udgang.

Cambridge Audio Alva TT V2 7 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 6 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 5 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 4 scaled 1 989x556 1 Cambridge Audio Alva TT V2 3 scaled 1 989x556 1
<
>
Alva TT V2. (Foto: Cambridge Audio)

Priser og tilgængelighed

Både Alva TT V2 og Alva ST er på vej ud i butikkerne i løbet af andet kvartal, og priserne bliver henholdsvis 1.999 og 999 euro.

Mere info: cambridgeaudio.com

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
For øje og øre Hos den skandinaviske designvirksomhed Poasana er ideen om et sundt lydmiljø en vigtig komponent for at opnå øget livskvalitet og generel velvære.
Jo, du har også råd til et forstærkersæt Et forstærkersæt med separate komponenter til samme pris som en mellemgod multirumshøjttaler? Det kan faktisk godt lade sig gøre!
Måske den bedste i sin klasse McIntosh har opdateret MA9000 til 9500, og gjort vores yndlingsforstærker mere alsidig, og bare endnu bedre.
Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum og lancerer nye flagskibshøjttalere.
Ny 700-serie med højttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end højttalerne i 800-serien.
Nu bliver Lyngdorf-forstærkeren endnu bedre Med Tidal Connect og fuld decoding af MQA-filer bliver den kompakte forstærker et endnu bedre køb
Følg Lyd & Billede