Hi-Fi

I bestræbelsen på at slanke virksomheden før et salg har Bang & Olufsen frasolgt teknlogiselskabet Icepower.
forfatter

Den hæderkronede danske elektronikvirksomhed B&O er fortsat til salg, men intet er endnu afgjort. Vi har fået et navn på den mulige køber, som virksomheden har forhandlet med længe: Det drejer sig om kinesiske Sparkle Roll Group, ejet af rigmanden Qi Jianhong. Men han har ikke sat sin underskrift på kontrakten endnu.

Der er til gengæld i dag kommet underskrift på en anden kontrakt i Struer. Det gælder teknologidivisionen Icepower, som står bag B&O’s klasse D-forstærkertrin. Icepower leverer både forstærkere til B&O’s egne produkter og til andre kunder. Det vil virksomheden fortsætte med at gøre, men fremover som et selvstændigt selskab og ikke som en del af Bang & Olufsen.

I en fondsbørsmeddelelse onsdag morgen fortæller B&O, at der er tale om et såkaldt management buyout, altså at Icepowers egne folk har købt teknologiselskabet fri af moderkoncernen. B&O modtager 32 millioner for Icepower, hvilket forventes at betyde ekstra 23 millioner i kassen hos B&O.

Bang & Olufsen har i dag fremlagt sit regnskab for tredje kvartal af regnskabsåret 2015-2016. Her kommer man ud med et nettoresultat på 17 millioner kroner. Sammenlagt for de første tre kvartaler af regnskabsåret ender man dog med et minus på 98 millioner kroner ud af en omsætning på 1,9 milliarder kroner.

Kilder: Finans, TV2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.