TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

B&O frasælger ICE

I bestræbelsen på at slanke virksomheden før et salg har Bang & Olufsen frasolgt teknlogiselskabet Icepower.

forfatter
Publiceret 06/04/2016 - 10:59

Den hæderkronede danske elektronikvirksomhed B&O er fortsat til salg, men intet er endnu afgjort. Vi har fået et navn på den mulige køber, som virksomheden har forhandlet med længe: Det drejer sig om kinesiske Sparkle Roll Group, ejet af rigmanden Qi Jianhong. Men han har ikke sat sin underskrift på kontrakten endnu.

Der er til gengæld i dag kommet underskrift på en anden kontrakt i Struer. Det gælder teknologidivisionen Icepower, som står bag B&O’s klasse D-forstærkertrin. Icepower leverer både forstærkere til B&O’s egne produkter og til andre kunder. Det vil virksomheden fortsætte med at gøre, men fremover som et selvstændigt selskab og ikke som en del af Bang & Olufsen.

I en fondsbørsmeddelelse onsdag morgen fortæller B&O, at der er tale om et såkaldt management buyout, altså at Icepowers egne folk har købt teknologiselskabet fri af moderkoncernen. B&O modtager 32 millioner for Icepower, hvilket forventes at betyde ekstra 23 millioner i kassen hos B&O.

Bang & Olufsen har i dag fremlagt sit regnskab for tredje kvartal af regnskabsåret 2015-2016. Her kommer man ud med et nettoresultat på 17 millioner kroner. Sammenlagt for de første tre kvartaler af regnskabsåret ender man dog med et minus på 98 millioner kroner ud af en omsætning på 1,9 milliarder kroner.

Kilder: Finans, TV2.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Det bedste køb i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskabets 30-års jubilæum med stil og finesse.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sæson af Stranger Things kommer lige straks til at lyde endnu bedre.
Foretrækker gode optagelser Selv om Elipson P1 er firmaets første forforstærker, er den behageligt fri for børnesygdomme. Hvis du leder efter et forstærkersæt i den øvre ende af premiumklassen, kan svaret meget vel være fransk.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend