Hi-Fi

Den nye codec, som spås til at revolutionere streaming, kommer gratis til Bluesound.
forfatter

MQA er en ny teknologi, der vil skal os højtopløst  lyd med langt mindre båndbreddekrav end hidtil. På næsten magisk vis siges teknologien også at forbedre lydkvaliteten på de almindelige PCM-formater.

Det forventes, at Tidal vil lancere MQA-støtte i løbet af 2016. De demonstrerede allerede i begyndelsen af sidste år en udviklingsversion af afspilleren, så det drejser sig blot om detaljer, før MQA kan lanceres.

Bluesound har nu meddelt, at alle deres produkter vil støtte MQA fra Tidal. Dette gælder også første generation af produkter. Med andre ord: Har du et lydprodukt, der står Bluesound på, vil du være i stand til at streame musik kodet i MQA. En opdatering af systemsoftwaren frigives senere på året. Nogen officiel dato er endnu ikke tilgængelig – hverken fra Bluesound eller Tidal.

Kilde: What HiFi

Læs også: Streaming bliver højtopløst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.