Billigere Rega-spiller

Hvis du er på udkig efter en ny pladespiller, men ikke vil bruge en formue, kan Regas nye Planar 2 være værd at tage med i overvejelserne.

Foto: Rega

Med en startpris på ca. 4.000 kroner er adgangbilletten til vinylhimlen sænket i forhold til den nyligt lancerede Planar 3, som koster mere end det dobbelte.

Testen af Planar 3 kan du læse i sommerudgaven af Lyd & Billede, som udkommer i slutningen af juni.

Hvis du i stedet vælger den kommende Planar 2, får du faktisk ret mange af de samme fordele, da den på de fleste punkter ligner sin dyrere storebror. Bare lidt simplere arm og chassis.

Foto: Rega

Selv 40 år efter lanceringen af den første Planar 2 er opskriften den samme: Et let og stift chassis med lavfriktionsleje, remtræk og en håndlavet tonearm med støbt armrør. Den nye RB220-arm har meget bedre mekanisk stabilitet og meget lavere friktion. Armrøret ender i en Rega Carbon-pickup, der leveres monteret, så du kan begynde at spille plader, så snart pladespilleren er pakket ud.

Foto: Rega

Pladespilleren er bygget på et let og stift akryl-lamineret chassis, der skal dæmpe resonanser bedre, og det hele hviler på fire fødder, der skal afkoble pladespilleren bedre fra underlaget.

En ny 24 V-motor med ekstremt rotationsvibration driver en glastallerken, som hviler i et præcisionsleje i messing. Det skulle give en lavere støj med mindre friktion.

Rega-spilleren er på vej i butikkerne nu – og på vej til test.

Planar 2:

Les videre
Exit mobile version