TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Billig surroundreceiver fra Onkyo

Onkyo TX-NR525 er en billig 5.1-receiver med netværksstreaming.

forfatter
Publiceret 23/04/2013 - 16:36

Surroundreceiveren Onkyo TX-NR525 er en 5.1-receiver med netværksstreaming. Spotify er indbygget, det samme er internetradio, og afspilning af lydfiler direkte fra computeren via DLNA. Spotify styres effektivt via fjernbetjenings-app´en Onkyo Remote or Android og Remote2 til iOS. Windows- og Blackberry-brugere må derimod kigge andre steder.

aptX
Receiveren støtter trådløs musikstreaming via bluetooth og bruger aptX-standarden, som giver effektiv komprimering af musikken og dermed bedre lyd end traditionel bluetooth. Til det må adapteren UBT-1 købes ved siden af.

6 HDMI-indgange
Seks 3D-kompatible HDMI-indgange er på plads, og udgangen har lydreturkanal. Receiveren har gennemsløjfning til Ultra-HD video (4K), altså kan den vise videosignaler med denne opløsning, dersom den modtager dem, men den kan ikke opskalere lavere opløsninger til dette.

iPod via USB, ikke AirPlay
USB-indgangen i front er Apple-certificeret og kan afspille musik digitalt fra både iPod, iPhone og iPad foruden fra memorystick og harddiske. Vi savner imidlertid AirPlay, som gør det muligt at afspille musik fra iPhone og iPad trådløst.

Billede-i-billede
InstaPrevue billede-i-billede funktion gør, at du får et lille billede på tv-skærmen fra den aktive kilde, mens du selv er i receiverens skærmmenu og laver indstillinger. Desuden bliver det nemmere at vælge rigtig billedkilde ved at vise frimærkebilleder med live video fra forskellige indgange i menuen.

”Næsten” 5.2
Receiveren er af typen 5.1, altså har den processering og forstærkning til fem højttalerkanaler plus subwoofer. 80 watt pr. kanal yder den, med to kanaler drevet samtidig i 8 ohm.

Der er udgang til to subwoofere på bagsiden, men begge udgange er identiske og dermed fra samme kanal. For at omtales som en 5.2-receiver skal begge udgange har separat processering, således at man kan sætte forskellige delefrekvens, afstand og lydniveau til begge.

Autokalibrering
Audyssey MultEQ og målemikrofon giver automatisk indstilling af alle højttalerparametre og korrektion til rummets akustik.

Onkyo TX-NR525 sælges nu i Danmark til en vejledende pris på 3.495 kroner, i farven sort.

onkyo.net

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend