Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Bedre lyd med Exact digitalindsprøjtning

Med fuldt digital indsprøjtning direkte i højttalerne skal Linn Exact blive det optimale musiksystem, hvor alt sker i højttaleren.

Skrevet af / 24/09/2013 - 15:35
Bedre lyd med Exact digitalindsprøjtning

Linn kalder selv deres ide at placere lydkilden i højttaleren, og den tekniske løsning er både avanceret og interessant. Anlægget kan i sin kostbare enkelthed bestå af en digital lydmodtager, og et par højttalere hvor al signalbehandlingen er foregår.

For at opbygge et anlæg har man altså alene brug for en signalenhed, for eksempel en Exact DSM-afspiller, samt et par højttalere med Exakt-moduler indebygget. Disse moduler, som også skal kunne bruges til at opgradere Linns Komri og Keltik højttalere, består af et digitalt delefilter, som fordeler bas til basenheden, diskant til diskantenheden, osv, en DA-konverter og et forstærkertrin for hvert højttalerelement.

Det giver en meget kortere og mindre kompleks signalvej, hvor fejlkilderne er minimeret. Med digital styring af højttalerne er det også lettere at korrigere for fejl med  Linn Klimax Exakt-systemet.

klimax-system

Det indbyggede digitale delefilter kompenserer for fasefejl og tidsforskelle mellem enhederne, og D/S-konverteren har så rekordlav jitterforvrænning. Jitterfejlen er på 6,3 picosekunder. Til sammenligning har high-end CD-spilleren Linn CD12 41 picosekunders jitterforvrængning.

Signalet til hver højttaler har individuel synkronisering med en præcision på 1,8 nanosekunder. Det svarer til en afvigelse i afstanden fra lyttepositionen på en hundrededel af tykkelsen på et ark papir.

Når man køber et D/A-konverter til Linn Klimax Exakt-systemet, kommer Linn-forhandleren ikke blot hjem til dig og sætter systemet op. Han tilpasser også anlægget til rummets akustik, for optimal lyd.

Du kan læse mere om Linn Klimax Exakt-systemet her.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

0
Lyd & Billede
Scroll to Top