Search
Generic filters

Balanceret lyd hele vejen

TEAC udsender både pladespiller og phono-forstærker.

Nostalgikere vil huske TEAC for kassette- og spolebåndoptagere snarere end pladespillere, men de har faktisk givet sig af med vinylhøvle en stund. Nogle af dem er virkelig gode, og det kan også være tilfældet med den her.

TEAC TN-5BB er, som man kan se, en remdrevet pladespiller med gennemsigtig akryltallerken og noget så usædvanligt som balancerede lydudgange bagpå. Det har også ubalancerede udgange, men med de balancerede kan man koble grammofonen til de balancerede indgange på phono-trinet, hvilket vi straks vender tilbage til.

(Foto: TEAC)

Ellers er pladespilleren udstyret med en S-formet tonearm fra japanske SAEC med noget, de kalder knivsægophæng, og et aftageligt pickuphus. Armen har også højdejustering op til +6 mm og automatisk armløft ved pladens slutning.

Chassiset, der bidrager betragteligt til den samlede vægt på 10,6 kg, er lavet af en sandwich af kunstig marmor, washi-papir og MDF-plade, og har fire højdejustérbare fødder i aluminium på undersiden.

(Foto: TEAC)

Under den 20 mm tykke akrylplade sidder der en optisk sensor, som registrerer rotationshastigheden og korrigerer den med en servo, der styrer motorens hastighed via et såkaldt Platter Rotation Sensing Servo System (PRS3). Som kan indstilles til 33 1/3, 45 og 78 rpm.

TEAC-pladespilleren leveres med en Ortofon 2M RED MM-pickup og kommer til salg i løbet af september til ca. 12.000 kroner.

(Foto: TEAC)

Phono-trin

Omtrent samtidig kommer TEAC PE-505, som er en phono-forstærker til MM- og MC-pickupper med balancerede ind- og udgange. Altså perfekt til TEAC-pladespilleren.

Phono-trinet har valgbare RIAA-kurver – Decca, Colombia og RIAA – så det er kompatibelt med ældre plader. Det har også valgbar belastningsimpedans i syv trin fra 1 til 10 kilo-ohm i MC-trinet og valgbar kapacitans i MM-trinet.

(Foto: TEAC)

Desuden har det et subsonisk filter, som dæmper bassen under 17 Hz (24 dB/oktav), og brugeren kan måle den korrekte belastningsimpedans på en tilkoblet pickup med en knap på fronten.

RIAA-trinet fra TEAC har også demagnetisering, som kan afmagnetisere jernkerner på MC-pickupper og step-up-transformere ved at spille en plade i 30 sekunder med omskifteren på fronten i Demag-position.

Prisen for PE-505 bliver også ca. 12.000 kroner.

(Foto: TEAC)
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.
  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Vera Audio P400/1000

  Vejl.pris 23000 kr Når sandheden skal frem

  Electrocompaniet ECI 80D

  Vejl.pris 18967 kr Varm og dejlig klang

  NAD M33

  Vejl.pris 36999 kr Sjov, klog og stærk

  Technics SL-1210GAE Limited Edition

  Vejl.pris 35995 kr Legendarisk pladespiller
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.