Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Avanceret netværksafspiller

Marantz har lanceret sin hidtil mest avancerede netværksafspiller, high-end afspilleren NA-11S1.

Skrevet af / 28/02/2013 - 09:53
Avanceret netværksafspiller

På samme måde som folk i 1990´erne kvittede deres pladespillere, er cd´erne nu på vej ud. Og i modsætning til pladespilleren, som aldrig helt uddøde, men på det seneste faktisk har styrket sin position, regner vi ikke med, at cd-formatet vil klare sig.

Erstatningen er digital musik streamet via internet, eventuelt lagret lokalt på en computer eller netværksharddisk (NAS).

High-end streaming
Marantz tager streaming til high-end niveau med netværksafspilleren NA-11S1. Den tilhører producentens Premium-linje med dertil avancerede funktioner og dyre byggekvalitet.

Afspilleren kan nemt styres med en app til mobile enheder, med operativsystem fra Apple eller Google. Den tilsluttes hjemmenetværket via ethernet og har ikke indbygget trådløs tilslutning. Mange mener, trådløs netværkstilslutning giver mere jitter og dermed ikke bør bruges til ordentligt audiofilt udstyr, desuden kræver højopløste musikfiler større båndbredde og kan give dropouts, hvis de overføres trådløst. Vi havde alligevel gerne set muligheden for trådløs netværkstilslutning, det er aldrig dumt at give forbrugerne valget.

Musikformater
Køber du meget højopløst musik på nettet, kan du glæde dig over støtte for 24-bit/192 kHz lydfiler af typen FLAC og WAV, og den kan desuden streame DSD-filer med SACD-kvalitet direkte. Ellers godtager den Apple Lossless (ALAC) direkte og kan selvfølgelig også afspille både MP3, WMA og AAC.

Airplay
For os, som virkelig ønsker at gøre streaming nemt, kan Marantz desuden glæde med indbygget AirPlay. Dermed er det bare at trække iPhone, iPad eller iPod Touch frem og afspille musikken direkte via det trådløse netværk. Streamingtjenester som WiMP, Spotify og Qobuz vil så også fungere direkte fra mobilen eller tablet via AirPlay.

Konvertering
Digitalkonverteringen hos NA-11S1 sker med DAC-chipen DSD1792 fra Texas Instruments. Det er en hybridkonverter, som både konverterer PCM- og DSD-formater.

Man kan vælge mellem forskellige karakteristikker på digitalfilteret for at tilpasse lyden lidt efter egen smag.

Den vigtige analogdel af afspillerne benytter diskrete kredskort med Marantz´ egne forstærkningsmoduler HDAM og den forbedrede HDAm-SA2 (HDAM=Hyper Dynamic Amplifier Modules). En ordentlig ringkernetrafo sørger for stabil strømtilførsel.

Marantz-NA-11S1-black_back-480x147

Stik
Analoge udgange består af både balanceret XLR og ubalanceret RCA. Men produktet har også digitale indgange, således at billigere og dårligere digitale lydprodukter kan tilsluttes og udnytte konverteringen i NA-11S1. På plads er både koaksial og optisk indgang samt asynkron USB. Sidstnævnte fungerer direkte med pc og mac og støtter ikke bare 24-bit/192 kHz, men også DSD-filer direkte med 2,8 MHz og 5,6 MHz opløsning. En nyudviklet jordisolator skal sørge for lavest mulig pc-støj i USB-overførslen for renest mulig lyd. Skulle du ønske at opgradere afspilleren med en endnu bedre DAC, kan du glæde dig over, at produktet også har både koaksial og optisk digitaludgang.

På fronten sidder et USB-stik til memorystick og harddiske og er desuden kompatibel med iPod, iPhone og iPad og tapper musiksignalet digitalt. Du vil også finde en hovedtelefonudgang med diskret forstærkning til denne.

Marantz NA-11S1, som tilbydes i champagnefarve og sort, forventes i butikkerne i løbet af foråret. Dansk pris bliver 35.000 kroner.

www.marantz.dk

Marantz NA-11S1 er også tilgængelig i sort.
Marantz NA-11S1 er også tilgængelig i sort.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top