TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Årets anlæg

Årets anlæg denne gang er en stereoløsning sat sammen af billigere komponenter, som alle udmærker sig i deres klasse. Og lyden er virkelig musik i vores ører.

forfatter
Publiceret 22/01/2013 - 00:00

Pladespiller: Pro-Ject Debut Carbon Esprit 3.745 kroner

Forstærker: Rotel RA-12 6.495 kroner

Højttalere: Monitor Audio Bronze BX5 4.998 kroner

Total: 15.238 kroner

KONKURRENCE! Vind årets anlæg her!

Det er ingen selvfølge, at guldvinderne i hver sin respektive produktkategori er et særlig godt match for hinanden. Men vi havde en rigtig god følelse, da vi valgte at bygge et anlæg med de produkter, vi kårede til vindere i budgetklassen.

Hvert produkt har været i den lidt højere ende af budgetklassen, således at når de sættes sammen til et komplet anlæg, er det nok mere korrekt at betragte det som et stereoanlæg i den nedre mellemklasse. Alligevel er lidt over 15.000 kroner for en pladespiller, en forstærker og et par gode højttalere en rigtig god pris. Specielt med tanke på den kvalitet, hver af komponenterne repræsenterer. Alle produkterne har nemlig hver for sig fejet deres konkurrenter af banen!

Anlægget
Grunden til, at vi har valgt en pladespiller som lydkilde, er – ud over at grammofoner er noget af det mest cool, der findes på hi-fi-markedet – at de har fået en solid optur i rene salgstal. Folk elsker vinyl!

Forstærkeren har pladespillerindgang og desuden digitale indgange, hvor du kan tilslutte tv’et og Blu-ray-afspilleren for at gøre anlægget komplet. En iPod eller en USB memory stick med MP3-musik kan plugges direkte i USB-indgangen i fronten af forstærkeren.

Højttalerne er blandt de mest kompakte gulvhøjttalere i deres klasse, hvilket både gør dem placeringsvenlige og sørger for ganske lidt forvrængning fra kabinettet.

Lydkvaliteten
Det fikse, kompakte anlæg tager sig godt ud i stuen, mens lydbilledet strækker sig langt uden for højttalernes fysiske placering. Der, hvor lyden kommer ud af andre højttalere, hænger lyden imellem disse højttalere. Det sker takket være lav kabinetforvrængning og høj opløsning.

Ane Bruns “It All Starts with One” lyder fantastisk på vinyl, og dette anlæg får virkelig magien frem. Men det er ikke bare smukke kvindevokaler pakket ind i store lydlandskaber, der får anlægget til at skinne. For efter at have fundet hiphop-klassikeren “Don’t Believe the Hype” fra Public Enemys album It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back fra 1988 frem, beviser disse komponenter, at de virkelig også kan rytme og – ikke mindst – bas. At forstærkeren er på beskedne 2 x 60 watt, og højttaleren knap nok når undertegnede til hoften, står ikke i vejen for at gengive rytmerne med godt tryk. Et virkelig godt og alsidigt anlæg.

Læs testen af Rotel RA-12 her

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye udgaver af Linns legendariske pladespiller Linn Selekt LP12 og Majik LP12 får nye tonearme og pickupper.
HiFi-ikoner skifter ejer Kapitalfonden Highlander Partners har opkøbt McIntosh Group, der også står bag Sonus faber.
Radio for de særligt interesserede Tager sig godt ud sammen med dit McIntosh-anlæg.
En pladespiller fra IKEA! IKEA sætter musikken først med Obegränsad pladespiller, skrivebord og lænestol, i samarbejde med Swedish House Mafia.
Hinsides al fornuft, men også helt fantastisk En musikafspiller kan virke som et forældet koncept. Men hvis man drømmer om frydefuld high-end-lyd direkte fra lommen, kommer man ikke uden om sådan en.
Flot og velspillende rørforstærker Rørforstærkere behøver bestemt ikke at lyde uldent og anæmisk. Hør bare den nye I/50 fra Audio Research.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend