Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Årets anlæg

Årets anlæg denne gang er en stereoløsning sat sammen af billigere komponenter, som alle udmærker sig i deres klasse. Og lyden er virkelig musik i vores ører.

Skrevet af / 22/01/2013 - 00:00
Årets anlæg

Pladespiller: Pro-Ject Debut Carbon Esprit 3.745 kroner

Forstærker: Rotel RA-12 6.495 kroner

Højttalere: Monitor Audio Bronze BX5 4.998 kroner

Total: 15.238 kroner

KONKURRENCE! Vind årets anlæg her!

Det er ingen selvfølge, at guldvinderne i hver sin respektive produktkategori er et særlig godt match for hinanden. Men vi havde en rigtig god følelse, da vi valgte at bygge et anlæg med de produkter, vi kårede til vindere i budgetklassen.

Hvert produkt har været i den lidt højere ende af budgetklassen, således at når de sættes sammen til et komplet anlæg, er det nok mere korrekt at betragte det som et stereoanlæg i den nedre mellemklasse. Alligevel er lidt over 15.000 kroner for en pladespiller, en forstærker og et par gode højttalere en rigtig god pris. Specielt med tanke på den kvalitet, hver af komponenterne repræsenterer. Alle produkterne har nemlig hver for sig fejet deres konkurrenter af banen!

Anlægget
Grunden til, at vi har valgt en pladespiller som lydkilde, er – ud over at grammofoner er noget af det mest cool, der findes på hi-fi-markedet – at de har fået en solid optur i rene salgstal. Folk elsker vinyl!

Forstærkeren har pladespillerindgang og desuden digitale indgange, hvor du kan tilslutte tv’et og Blu-ray-afspilleren for at gøre anlægget komplet. En iPod eller en USB memory stick med MP3-musik kan plugges direkte i USB-indgangen i fronten af forstærkeren.

Højttalerne er blandt de mest kompakte gulvhøjttalere i deres klasse, hvilket både gør dem placeringsvenlige og sørger for ganske lidt forvrængning fra kabinettet.

Lydkvaliteten
Det fikse, kompakte anlæg tager sig godt ud i stuen, mens lydbilledet strækker sig langt uden for højttalernes fysiske placering. Der, hvor lyden kommer ud af andre højttalere, hænger lyden imellem disse højttalere. Det sker takket være lav kabinetforvrængning og høj opløsning.

Ane Bruns “It All Starts with One” lyder fantastisk på vinyl, og dette anlæg får virkelig magien frem. Men det er ikke bare smukke kvindevokaler pakket ind i store lydlandskaber, der får anlægget til at skinne. For efter at have fundet hiphop-klassikeren “Don’t Believe the Hype” fra Public Enemys album It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back fra 1988 frem, beviser disse komponenter, at de virkelig også kan rytme og – ikke mindst – bas. At forstærkeren er på beskedne 2 x 60 watt, og højttaleren knap nok når undertegnede til hoften, står ikke i vejen for at gengive rytmerne med godt tryk. Et virkelig godt og alsidigt anlæg.

Læs testen af Rotel RA-12 her

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

NAD-integreret lover toplyd til budgetpris

FiiO på vej med nye produkter

Lyd & Billede
Scroll to Top