TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Aktiv nyhed fra KEF

Det måtte ske: Nu kommer også KEF med aktive højttalere, og de nye X300A virker lovende.

forfatter
Publiceret 07/09/2012 - 12:03

Aktive højttalere er populære som aldrig før. Ikke så mærkeligt, for med indbygget forstærker behøver du bare at tilslutte en PC eller digital musikafspiller – og vups, så har du et stereoanlæg.

Nu har folkene hos KEF også fået ørerne op for aktive højttalere og lancerer X300A, en fuldaktiv højttaler med KEF´s karakteristiske Uni-Q koaksialelement.Foruden dobbelte forstærkere på henholdsvis 50 og 20 watt til bas/mellemtone og diskant, har KEF X300A indbygget 24bit/96Hz D/A konverter, som laver lyden fra digitale kilder om til smukke analoge toner. Tilslutningen sker via USB eller 3,5mm minijack-indgang. En smart detalje er, at højttalerne kommunikerer trådløst med hinanden, således at man kan nøjes med at tilslutte lyden på én højttaler.

KED har for øvrigt bortprioriteret traditionelle XLR og RCA analogindgange, som fortæller os, at dette nok er højttalere beregnet til skrivebord og PC-situationer, snarere end Hi-Fi anlægget i stuen. Eller måske det bare er KEF, som ikke ønsker at gå for langt ind på deres egne passive højttaleres jagtmarker?

Uanset hvad så er vi, baseret på erfaringer med KEF´s Uni-Q højttalere, spændte på, hvad KEF præsterer med den aktive variant. Med separat forstærker til bas og diskant slipper lydsignalet nemlig for at måtte gennem et delefilter med metervis af kobbertråd og kan tage genvejen direkte ind i højttalerelementet. Kombineret med den koncentrerede lydspredning fra Uni-Q elementet, borger det for meget åben, ren og præcis lyd fra KEF-højttalerne.

Akkurat det håber vi at finde mere ud af snart, for de nye KEF-højttalere er naturligvis bestil til test!

www.kef.com

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend