TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Aavik C-580 og P-580

Med 580-serien flytter Aavik grænserne – og priserne – opad.

forfatter
Publiceret 27/09/2021 - 10:11

De er så nye, at de ikke har nået at etablere sig som en high-end-producent, alle har hørt om. Men det kan snart ændre sig, for nu øges udvalget af produkter fra den purunge danske producent.

Forforstærkeren Aavik C-580 og effektforstærkeren P-580 koster ca. det dobbelte af 280-serien, men har også noget ekstra at byde på.

Ifølge Aavik selv har såkaldt non-switching optisk overførsel (LDR) af signalet reduceret støjniveauet, og et indre chassis i kobber reducerer hysterese, som kan påvirke signalet negativt.

(Foto: Aavik)

Forforstærkeren C-580 har en separat strømforsyning og kan anvende Aaviks analoge delefilter, hvor man kan tilslutte en subwoofer. Det er også muligt at bruge analog rumkorrektion med C-580, men det er uklart, hvordan det skal fungere i praksis. Aavik siger, at forstærkeren “tilpasser lydkvaliteten til rummets størrelse”.

Effektforstærkeren P-580 anvender pulsbreddemodulation – PWM – sammen med noget, som Aavik kalder UMAC – Unmatched Audio Control – som er en non-switching løsning, der reducerer forvrængning og højfrekvent støj.

Sammen med “avanceret” feedback skal det desuden give P-580 en høj dæmpningsfaktor.

Ifølge Aavik vil forforstærkeren C-580 koste 25.000 euro, mens effektforstærkeren P-580 er prissat til det samme. Delefilteret koster 4.000 euro.

(Foto: Aavik)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hamper pris, får man mon en test af “vidunderet”!

Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend