Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Aavik C-580 og P-580

Med 580-serien flytter Aavik grænserne – og priserne – opad.

Skrevet af / 27/09/2021 - 10:11
Aavik C-580 og P-580

De er så nye, at de ikke har nået at etablere sig som en high-end-producent, alle har hørt om. Men det kan snart ændre sig, for nu øges udvalget af produkter fra den purunge danske producent.

Forforstærkeren Aavik C-580 og effektforstærkeren P-580 koster ca. det dobbelte af 280-serien, men har også noget ekstra at byde på.

Ifølge Aavik selv har såkaldt non-switching optisk overførsel (LDR) af signalet reduceret støjniveauet, og et indre chassis i kobber reducerer hysterese, som kan påvirke signalet negativt.

(Foto: Aavik)

Forforstærkeren C-580 har en separat strømforsyning og kan anvende Aaviks analoge delefilter, hvor man kan tilslutte en subwoofer. Det er også muligt at bruge analog rumkorrektion med C-580, men det er uklart, hvordan det skal fungere i praksis. Aavik siger, at forstærkeren “tilpasser lydkvaliteten til rummets størrelse”.

Effektforstærkeren P-580 anvender pulsbreddemodulation – PWM – sammen med noget, som Aavik kalder UMAC – Unmatched Audio Control – som er en non-switching løsning, der reducerer forvrængning og højfrekvent støj.

Sammen med “avanceret” feedback skal det desuden give P-580 en høj dæmpningsfaktor.

Ifølge Aavik vil forforstærkeren C-580 koste 25.000 euro, mens effektforstærkeren P-580 er prissat til det samme. Delefilteret koster 4.000 euro.

(Foto: Aavik)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 kommentar til “Aavik C-580 og P-580”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top