Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Fortiden er lyslevende

Engelske Cyrus præsenterer nye versioner af din ungdoms forstærkere.

Skrevet af / 20/08/2022 - 08:00
Fortiden er lyslevende

Intet står så sødmefyldt perfekt i erindringen som den første kærlighed. Og for mange, der var unge i 1980’erene, blev kærligheden til hi-fi vakt af de engelske Cyrus-forstærkerne. Små undseelige “madkasser” i plastic, der ikke fyldte nok til at imponere i et stereorack. Men som var så meget mere betagende i deres vellyd. De var lidt dyrere end NAD 3020-forstærkeren, men havde også lidt flere kræfter og lidt mere raffineret lyd. Efter nogles mening.

Læs også NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer Den lille, brune NAD-forstærker skabte furore. Ingen havde hørt så god lyd fra en lille forstærker, som kostede så lidt.

Tiden har ikke stået stille, og skulle du falde over en original Cyruys One (25W-udgaven) eller Cyrus Two (50W-versionen), skal du regne med, at måtte udskifte en del af de knap 40 år gamle komponenter. Og så vil den stadig mangle fjernbetjening og digitalindgange.

Cyrus trives imidlertid i bedste velgående i dag. Og nu kan du købe fortiden i en helt aktuelt og moderne udgave. I form af en revideret udgave af den integrerede forstærker, som passende har navnet Classic AMP . Man kan også få en ren forforstærkerudgave. Ja, den hedder faktisk Classic PRE. Fælles for begge er, at de har indgang for (MM)-pickup, fire analoge linieindgange og fire digitalindgange (to optiske to koaksiale).

classic pre rear panel 2000x1125 1
Der er masser af både analoge og digitale indgange på Cyrus Classic PRE. Samt balancerede XLR-udgange. (Foto: Cyrus Audio)

Den integrerede forstærker (artikelbilledet) har en udgangseffekt på 70 W i 8 ohms belastning – altså betydelig mere end de oprindelige modeller. Konstruktionsprincippet er ikke oplyst, men ud fra effektforbruget og det forhold, at der faktisk er rigtige køleplader i kabinettet, satser vi på, at det er god gammeldags klasse AB. Det har forforstærkeren selvfølgelig ikke. Men den har til gengæld balancerede XLR-udgange.

Vi har ikke fået oplyst danske priser endnu, men de engelske priser er henholdsvis GBP 1.995 for Classic AMP og GBP 2.595 for Classic PRE. Så vi regner med lidt over og lidt under 20.000 kroner for de to.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top