TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Fortiden er lyslevende

Engelske Cyrus præsenterer nye versioner af din ungdoms forstærkere.

forfatter
Publiceret 20/08/2022 - 08:00

Intet står så sødmefyldt perfekt i erindringen som den første kærlighed. Og for mange, der var unge i 1980’erene, blev kærligheden til hi-fi vakt af de engelske Cyrus-forstærkerne. Små undseelige “madkasser” i plastic, der ikke fyldte nok til at imponere i et stereorack. Men som var så meget mere betagende i deres vellyd. De var lidt dyrere end NAD 3020-forstærkeren, men havde også lidt flere kræfter og lidt mere raffineret lyd. Efter nogles mening.

Læs også NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer Den lille, brune NAD-forstærker skabte furore. Ingen havde hørt så god lyd fra en lille forstærker, som kostede så lidt.
NAD 3020 1

Tiden har ikke stået stille, og skulle du falde over en original Cyruys One (25W-udgaven) eller Cyrus Two (50W-versionen), skal du regne med, at måtte udskifte en del af de knap 40 år gamle komponenter. Og så vil den stadig mangle fjernbetjening og digitalindgange.

Cyrus trives imidlertid i bedste velgående i dag. Og nu kan du købe fortiden i en helt aktuelt og moderne udgave. I form af en revideret udgave af den integrerede forstærker, som passende har navnet Classic AMP . Man kan også få en ren forforstærkerudgave. Ja, den hedder faktisk Classic PRE. Fælles for begge er, at de har indgang for (MM)-pickup, fire analoge linieindgange og fire digitalindgange (to optiske to koaksiale).

classic pre rear panel 2000x1125 1
Der er masser af både analoge og digitale indgange på Cyrus Classic PRE. Samt balancerede XLR-udgange. (Foto: Cyrus Audio)

Den integrerede forstærker (artikelbilledet) har en udgangseffekt på 70 W i 8 ohms belastning – altså betydelig mere end de oprindelige modeller. Konstruktionsprincippet er ikke oplyst, men ud fra effektforbruget og det forhold, at der faktisk er rigtige køleplader i kabinettet, satser vi på, at det er god gammeldags klasse AB. Det har forforstærkeren selvfølgelig ikke. Men den har til gengæld balancerede XLR-udgange.

Vi har ikke fået oplyst danske priser endnu, men de engelske priser er henholdsvis GBP 1.995 for Classic AMP og GBP 2.595 for Classic PRE. Så vi regner med lidt over og lidt under 20.000 kroner for de to.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støj Den ene strømforsyning kan du slutte seks enheder til.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
Følg Lyd & Billede