Her er Philips’ OLED-TV’er for 2021

Årets nye OLED-skærme får en række opdateringer, inklusive en ny 77-tommer med Ambilight!
forfatter

Philips deltog ikke i dette års CES 2021, men kører traditionelt deres egen lancering efter messen. Under en direktesendt event onsdag løftede de sløret for kommende TV-nyheder!

Philips har tidligere haft stor succes med deres OLED-TV’er med Ambilight-belysning, deriblandt modellerne OLED805 og OLED935, som vi har testet med gode resultater. Det kommer derfor ikke som nogen stor overraskelse, at de også fortsætter dette koncept i år. I løbet af første halvdel af 2021 kommer de nye modeller OLED806 og OLED856, som bl.a. kan prale af 5. generation af P5 AI-processoren og udvidet HDMI 2.1-funktionalitet.

De nye TV-modeller vil fortsat have et europæisk design med naturlige materialer som læder, metal og stof samt firesidet Ambilight og ikke mindst Android smart-TV. En anden godbid er, at Philips nu tilbyder et bredere udvalg af størrelser, fra 48 og helt op til 77 tommer!

Philips OLED 806/856

Philips’ “budgetvenlige” OLED-TV’er i 800-serien kan bl.a. nyde godt af den nyeste P5-videoprocessor. Den tilføjer en ny filmgenkendelsestilstand til de eksisterende fem AI-kategorier med smart billedprocessering og bruger TV’ets lyssensor til at sikre, at både SDR- og HDR-indhold gengives med optimal kontrast i forhold til omgivelserne.

Philips lægger som før vægt på bred formatunderstøttelse: Ud over Dolby Vision, HLG, HDR10 og HDR10+ understøtter 806/856 også den nye HDR10+ Adaptive-standard, der kombinerer HDR10+’s dynamiske metadata med realtidsinformation om det omgivende lys, så lysstyrken automatisk optimeres til visningsmiljøet.

En anden vigtig nyhed er, at 806/856-modellerne udnytter Philips’ anti-indbrændings-teknologi, der er designet til specifikt at beskytte OLED-skærme. Denne løsning overvåger billedet og kan reducere lysstyrken i lokale partier (f.eks. kanallogoer) for at undgå indbrænding.

DESIGNFORSKELLE: Både OLED806 og OLED856 har et tyndt design med en udvendig metalramme og firesidet Ambilight. Forskellen er, at OLED806 har to metalfødder, mens OLED856 har én T-formet fod i mørk chrom. Begge har en lav profil for at give indtryk af, at TV’erne svæver over bordpladen. (Foto: Philips)

Understøtter HDMI 2.1

Den måske vigtigste opdatering er dog, at Philips’ 2021-modeller får understøttelse af HDMI 2.1 – inklusive topmoderne gaming-funktioner, som har været savnet på 2020-modellerne. HDMI 2.1-funktionen inkluderer eARC lydretur, VRR (Variable Refresh Rate) for 4K fra 48 til 120 Hz med en båndbredde på op til 48 Gbit/s (444, 12 bit).

Annonce

Philips understøtter nu også FreeSync Premium Pro og får en særlig Auto Game-indstilling. Det gør det nemt at bruge Philips-skærmene med PlayStation 5 og Xbox Series X!

Læs også
Nyt TV til PS5 og Xbox Series X Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!

Hvad med lyden?

Philips plejer at udstyre deres bedste OLED-skærme med lyd fra Bowers & Wilkins, men på de mere prisbevidste 806/856-modeller nøjes de med intern lyd. De nye OLED-TV’er vil dog have et kraftigt 50 watt 2.1-lydsystem med en bagudvendt bas-enhed understøttet af fire slavebasser.

Med HDMI eARC er det let at tilslutte en separat soundbar. TV’erne har også trådløs tilslutning med DTS Play-Fi for brugervenlig højopløst lyd i flere rum.

Android TV

Smart-forpligtelserne håndteres af den nyeste version af Android TV, der tilbyder en ny intuitiv brugerflade, som både har indbygget Google Assistant – via tryk og tal-funktionen på fjernbetjeningen – og fungerer sammen med Alexa.

Priser og tilgængelighed

Philips’ OLED806- og OLED806-serier bliver tilgængelige i 2. kvartal af 2021 i skærmstørrelserne 48, 55, 65 og 77 tommer (OLED806) samt 55 og 65 tommer (OLED856). Danske priser er endnu ikke tilgængelige.

Sagen opdateres!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce
Annonce

Læs også