TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Gratis musik på nettet

Hvorfor betale for musikken, når du kvit og frit kan nyde den gratis på internettet?

forfatter
Publiceret 19/06/2011 - 14:17

Hvor du engang var nødsaget til at købe kassettebånd, lp’er og cd’er for at få ny musik, kan du i dag nøjes med at streame det fra nettet.

Internettet byder nemlig på masser af gratis alternativer, der kvit og frit lader dig høre al den nyeste musik, uden at du behøver hive penge op ad lommen. Desværre er udvalget i netop Danmark en smule begrænset, og nogle af de største udenlandske tjenester er slet og ret blokeret for danske brugere. Tjek vores VPN-guide, så kan du frit benytte dem alligevel. Har du ikke en VPN, må du nøjes med, hvad der virker med en dansk IP-adresse …

På denne og de følgende sider kan du se vores liste over de bedste, gratis musiksteder på nettet:

Grooveshark
Med Grooveshark får du adgang til et kæmpestort og meget bredt musikarkiv. Du søger efter numre via kunster eller titel, og du kan vælge, om du vil streame dem enkeltvis eller tilføje til din helt egen play-liste.

Ved du ikke helt, hvad du skal søge efter, kan du med fordel prøve Groovesharks radiostationer, der består af mix fra de forskellige genrer, eller kigge på listen over de mest populære numre. Skulle du få lyst til at købe noget af den musik, du finder på Grooveshark, kan det naturligvis også lade sig gøre. Her henvises du til iTunes eller Amazon.com.

Som en ekstra funktion lader Grooveshark dig gratis uploade din egen musik, såfremt du opretter en konto. På denne måde kan du via din Grooveshark-konto tilgå din musik fra enhver computer.

YouTube
Selv om YouTube primært er en videotjeneste, benytter mange den i dag også til at høre musik. Udvalget er stort, og eftersom det er brugerne selv, der står for det, bliver der konstant uploadet og fjernet videoer på sitet.

De store musikselskaber har dog også set lyset og lægger i dag frivilligt musikvideoer ud på nettet. I nogle tilfælde kan du dog komme ud for, at videoerne ikke kan vises uden for en bestemt region. Lidt kreativ søgning kan dog oftest finde frem til det, du søger, uden blokering.

Deezer
Deezer var for nogle år siden et genialt sted at finde gratis musik … Den kommercielle musik er dog sidenhen forsvundet fra sitet og erstattet af billige cover-numre. Det er med andre ord ikke her, du finder den nyeste musik, og da slet ikke i originalversionen. I stedet ”plages” sitet nu primært af alternative udgaver af dine yndlingsnumre samt instrumentalversioner og karaokemusik.

Siden er dog stadig et besøg værd, hvis du er ude efter andet, end hvad der spilles i radioen, og er et sted, hvor nye og forholdsvis ukendte kunstnere kan komme til. Lydkvaliteten på Deezer er dog ikke alt for god. Du kan mod et mindre månedligt gebyr høre musikken i højere kvalitet.

Ligesom på Grooveshark er det muligt at uploade din egen musik og på denne måde tilgå den overalt fra nettet.

Fizy.com
Hvor Grooveshark og Deezer slår sig op på avancerede funktioner og flot grafik, er Fizy den diametrale modsætning. Her er ingen play-lister eller mulighed for at downloade. I stedet får du en simpel søgefunktion, der til gengæld er særdeles effektiv.

Tjenesten her ligger ikke selv inde med musikken, men går i stedet på nettet for dig og søger efter den. Søgeresultaterne kommer fra YouTube, Grooveshark, SoundCloud med mere og minder på sin vis om de gode gamle Napster-dage med deres store og brogede udvalg. Folkene bag Fizy hævder selv, at der er over 75 millioner musiknumre tilgængelige via deres site.

Fanger du et stykke musik fra YouTube, kan du desuden se videoen direkte på sitet.

The Hype Machine
Er du ude på at opdage og finde helt ny musik, kan The Hype Machine blive et interessant bekendtskab. Sitet er samlingspunkt for alverdens musik-blogs og lader dig finde musik fra såvel etablerede som ukendte kunstnere. Det myldrer med remixes og de såkaldte mash-ups, og ved at trykke på hjertet ud for det enkelte nummer kan du gemme det på din personlige play-liste.

Det kræver naturligvis, at du først har oprettet dig som bruger på sitet. Udvalget er stort og udvides hele tiden, efterhånden som de mange kunstnere lægger ny musik ud på deres blogs. Noget af musikken kan kvit og frit downloades fra de enkelte hjemmesider.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend